2022. január 16., Gusztáv
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kötelezd el magad az újrahasznosítás mellett!

Felismerve felelősségünket az élővilág és benne az ember jövője iránt, nem mehetünk el szó nélkül az úton-útfélen felhalmozódó hulladékhegyek mellett – szögezi le a Humusz Szövetség. Az elköteleződés jegyében a Break Free From Plastic nemzetközi mozgalom magyar tagjaként a szervezet mindenkit a #WeChooseReuse kampányhoz való csatlakozásra biztat.

A kampány célja ráirányítani a figyelmet a hulladékmegelőzés egy rendkívül fontos szegmensére, az újrahasználatra. A megelőző magatartás elterjedésének eléréséhez a kampányban részt vevő szervezetek nemcsak a problémát teszik az asztalra, hanem a megoldás eszközeit is – olvasható a Humusz közleményében.

A tudatos fogyasztói magatartás nem csupán egyéni, közösségi és nemzeti érdekünk, hanem globális emberi felelősségünk is. A tét nem kevesebb, mint az élhető és egészséges bolygó továbbörökítése az utánunk jövő generációk számára.

„Hiszünk benne, hogy együtt, közösen létrehozhatunk széles körű újrafelhasználási rendszereket, és hozzájárulhatunk egy valóban körforgásos gazdaság létrejöttéhez!” – fogalmaznak felhívásukban. A #WeChooseReuse kampány a szövetség honlapja mellett közösségimédia-felületein folyik.

Fotó: humusz.hu

A szövetség arra biztat mindenkit, hogy a honlapján elérhető kötelezettségvállalást olvassák el, és ha egyetértenek, írják is alá. Az oldalon magánemberek, kereskedelemmel és vendéglátással foglalkozó vállalkozások, önkormányzatok és civil szervezetek is elköteleződhetnek az újrahasznosítás mellett. Emellett tippeket is kapnak a hulladék termelődésének megelőzéséhez és a felelős hulladékkezeléshez.

2021 januárjában a szövetség közösségimédia-felületein 8 üzenetet tesz közzé az újrahasználat témájában, a téma továbbgondolására ösztönözve az embereket.

Neked ajánljuk
Tavaly jelentősen kevesebb szemetet exportált Németország Egy igazán káprázatos hír a csillogás szerelmeseinek Ismét autóalkatrészekből készített ruhákat a Hyundai Még az Antarktiszra is eljutnak invazív fajok a világ minden tájáról 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny
Tovább a forrásra: humusz.hu
Vissza
Hírfolyam