2022. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Még két hétig lehet jelentkezni a Tisztítsuk meg az országot! program pályázatára

A pályázat keretében összesen 7 milliárd forint támogatást nyújt a kormány azoknak a civil, gazdálkodó és egyházi szervezeteknek, amelyek egy terület illegális hulladéktól való megtisztítását vagy a szemetelőktől való megvédését vállalják – jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára az MTI-nek eljuttatott közleményben.

„Számunkra a környezet védelme nem egy üres szlogen, hanem valódi küldetés. Éppen ezért alkottuk meg a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervet, amelyet – a koronavírus-járvány ellenére is – végrehajtunk. Tudjuk, hogy a magyar emberek többsége szintén elkötelezett a teremtett világ védelme mellett, éppen ezért döntöttünk egy olyan pályázat kiírásáról, amelynek keretében együtt dolgozhatunk a környezeti örökségünk megóvásáért” – fogalmazott az államtitkár a közlemény szerint.

Január 31-ig nyújthatják be az igényeiket azok, akik szeretnének megszabadítani az illegális hulladéktól egy-egy területet, vagy tisztán tartani azt.

„A mintegy 7 milliárdos keretre pályázhatnak akár civil, gazdálkodó és egyházi szervezetek is, az elnyert összeget illegális hulladéklerakóhelyek felszámolásához vagy a terület szemetelőktől való megvédéséhez használhatják fel. Az érdeklődőknek január 31-éig kell benyújtaniuk a szükséges dokumentumokat” – mondta el a politikus.

A 2020 októberében megjelent kiírás részleteit a pályázatot lebonyolító IFKA honlapján találhatják meg az érdeklődők: ifka.hu/hu/article/tisztitsuk_meg_az_orszagot

Illegálisan lerakott hulladék a Tisztítsuk meg az országot! programban a HulladékRadar applikációra érkezett bejelentések alapján indult illegálishulladék-felszámolásról tartott sajtótájékoztató helyszínén
Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Neked ajánljuk
Felveszi a kesztyűt a hulladékimporttal a román kormány Új rend szerint kell gyűjteni a szelektív hulladékot a fővárosban Nemsokára megnyílik az e-cargo biciklis pályázat Hálóba gabalyodott, sérült bálnára bukkantak az Antarktiszon Hogyan hasznosulhat a kidobott fenyőfa?
Tovább a forrásra: ecolounge.hu
Vissza
Hírfolyam