2021. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szeméttel borították be a Kékestetőt a téli sportok szerelmesei

A sípálya üzemeltetője szerint minden hétvégén több zsák szemetet gyűjtenek össze a kirándulók és szánkózók után – derült ki az RTL Híradójából.

Bár önkéntesek folyamatosan gyűjtik az ott felejtett hulladékot, az RTL Híradójának beszámolója szerint még hétfő délelőtt is sok volt a hóban elszórt szemét.

A kirándulók főleg összetört műanyag szánkókat hagynak a helyszínen.

A Kékestetőn felfelé menet már az erdőben is láttak elhagyott műanyag szánkókat, de a Veronika-rét alján rengeteg ott hagyott hulladék fogadta őket – mesélte Balogh Norbert snowboardos a tévécsatornának. Szerinte ez a heggyel szembeni tiszteletlenség. Azt javasolta, hogy ha bárkinek bármilyen szemete van, azt vigyék le magukkal, ne hagyják ott!

Az üzemeltető, Banka Zsolt szerint minden hétvégén többzsáknyit gyűjtenek össze a kirándulók és szánkózók után.

Neked ajánljuk
Környezettudatosságra buzdít a Katona József Színház társulata Fulladoznak a műanyagszeméttől a szárazföldi és édesvízi állatok Ázsiában A kávé és a banán nyerő párosítás Kőhalmi Zoltán új regénye egy „hulladékgazdálkozási science fiction, amelyben a szemét körül forognak a dolgok” Áder János: a fenntartható fejlődési célok számos területén előrelépett Magyarország
Tovább a forrásra: hellovidek.hu
Vissza
Hírfolyam