2021. szeptember 18., Diána
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Budafok-Tétényben kisütöttek egy jó megoldást a konyhai hulladék hasznosítására

A budapesti kerületek közül Budafok-Tétényben épült ki először olyan gyűjtőhálózat az önkormányzat támogatásával, amely segítségével már valóban elérhető közelségbe kerültek a lakosság számára a sütőolaj- és sütőzsírleadási pontok.

A begyűjtési rendszert a 100%-ban hazai tulajdonú Biotrans Kft. az önkormányzat részére térítésmentesen biztosítja és üzemelteti. A mindenki számára elérhető két „nyitott” gyűjtőpont a Budafoki Szomszédok Piacán és a Szelmann Házban található – számolt be a Humusz.

Akik szívesen tennének az egészségesebb és tisztább környezetért, és hozzájárulnának a kerületi óvodák anyagi gyarapodásához is, ide adhatják le a cseppmentesen lezárt palackokat, befőttesüvegeket.

Emellett az óvodákban található gyűjtőpontokat azok vehetik igénybe, akik gyermekeiket az adott intézménybe járatják.

A térítésmentesen kiépíthető, sűrűbb gyűjtőponthálózat lehetővé teszi, hogy a lakosság kényelmesebben, gyorsabban jusson a leadási lehetőséghez, ami növeli a „gyűjtőkedvet”. Így kevesebb olaj végzi a csatornában, ami nemcsak a duguláselhárítás és a javítás költségeit csökkenti, de rengeteg ivóvíz és vizesélőhely épségének megóvásához is hozzájárul.

A városiasabb területeken akár lakóközösségek is igényelhetnek kisebb gyűjtőedényeket, ekkor a társasházakkal áll kapcsolatban a gyűjtőcég. A rendszer egyre több magyarországi településen teszi lehetővé, hogy elérhető közelségben legyenek a leadási pontok, s a környezetvédelem mellett a települések közösségeinek céljaihoz anyagilag is hozzájárulhasson a lakosság a gyűjtés által.

Fotó: budafokteteny.hu
Neked ajánljuk
Környezettudatosságra buzdít a Katona József Színház társulata Fulladoznak a műanyagszeméttől a szárazföldi és édesvízi állatok Ázsiában A kávé és a banán nyerő párosítás Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra:
Vissza
Hírfolyam