2021. június 19., Gyárfás
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kézenfekvő újrahasznosítás: szemétből hulladéktároló

A 2 Minute Foundation munkatársai megtalálták a módját, hogy hogyan hasznosíthatnák a tengerparti szemetet mindennapi munkájuk során. A szakemberek célja, hogy minél könnyebben begyűjthetővé váljon a hulladék, ennek érdekében bárki által szabadon hozzáférhető tisztítóállomásokat helyeznek el a parton.

Martin Dorey, a szervezet vezérigazgatója és alapítója szerint a begyűjtött hulladék jobb helyre is kerülhet a lerakóknál, az óceánról nem beszélve. Az alapítványnál ezért silány minőségű, nem újrahasznosítható szemetekkel kezdett el dolgozni.

Az alapanyagot összepréselik, majd szemétgyűjtő állomásként funkcionáló lapokat alakítanak ki belőlük. Ezekre aztán zsákokat, kesztyűket és fogókat is illeszthetnek.

Dorey szerint ily módon hasznossá tehetik az egyébként teljesen értéktelen hulladékot.

Dorey 2007-ben szervezett először parttisztító akciót, és azóta is azon dolgozik, hogy miként lehetne hasznot húzni abból a tetemes mennyiségű hulladékból, ami sosem kerülhet újrahasznosító üzembe.

A 2 Minute Foundation szerint a koronavírus-járvány elvette az emberek kedvét a szemétgyűjtéstől, mert attól tartanak, hogy a hulladékokon megtapadhatnak a kórokozók. Az alapítványnál azonban úgy vélik, hogy a bolygó megtisztítását a pandémiának sem szabad felfüggesztenie, a projekthez ugyanakkor megfelelő felszerelés sem árt. A szervezetnek jelenleg kilencszáz hulladékból készített állomása van az Egyesült Királyság és Írország területén, a jövőben pedig növelni szeretnék ezt a számot.

Fotó: 2 Minute Beach Clean/facebook.com
Neked ajánljuk
Mi vár a papírra az út végén? Új applikáció segíti a Tisza megtisztítását Környezetbarát fóliával spórolnak meg több tonna műanyagot Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: raketa.hu
Vissza
Hírfolyam