2022. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kézenfekvő újrahasznosítás: szemétből hulladéktároló

A 2 Minute Foundation munkatársai megtalálták a módját, hogy hogyan hasznosíthatnák a tengerparti szemetet mindennapi munkájuk során. A szakemberek célja, hogy minél könnyebben begyűjthetővé váljon a hulladék, ennek érdekében bárki által szabadon hozzáférhető tisztítóállomásokat helyeznek el a parton.

Martin Dorey, a szervezet vezérigazgatója és alapítója szerint a begyűjtött hulladék jobb helyre is kerülhet a lerakóknál, az óceánról nem beszélve. Az alapítványnál ezért silány minőségű, nem újrahasznosítható szemetekkel kezdett el dolgozni.

Az alapanyagot összepréselik, majd szemétgyűjtő állomásként funkcionáló lapokat alakítanak ki belőlük. Ezekre aztán zsákokat, kesztyűket és fogókat is illeszthetnek.

Dorey szerint ily módon hasznossá tehetik az egyébként teljesen értéktelen hulladékot.

Dorey 2007-ben szervezett először parttisztító akciót, és azóta is azon dolgozik, hogy miként lehetne hasznot húzni abból a tetemes mennyiségű hulladékból, ami sosem kerülhet újrahasznosító üzembe.

A 2 Minute Foundation szerint a koronavírus-járvány elvette az emberek kedvét a szemétgyűjtéstől, mert attól tartanak, hogy a hulladékokon megtapadhatnak a kórokozók. Az alapítványnál azonban úgy vélik, hogy a bolygó megtisztítását a pandémiának sem szabad felfüggesztenie, a projekthez ugyanakkor megfelelő felszerelés sem árt. A szervezetnek jelenleg kilencszáz hulladékból készített állomása van az Egyesült Királyság és Írország területén, a jövőben pedig növelni szeretnék ezt a számot.

Fotó: 2 Minute Beach Clean/facebook.com
Neked ajánljuk
Tavaly jelentősen kevesebb szemetet exportált Németország Egy igazán káprázatos hír a csillogás szerelmeseinek Ismét autóalkatrészekből készített ruhákat a Hyundai Részletes „szemétkisokost” tett közzé az MNB A klímaváltozás súlyos károkat okoz az északi-sarkvidéki infrastruktúrában
Tovább a forrásra: raketa.hu
Vissza
Hírfolyam