2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntarthatóbb digitális világ megteremtése segíthet elkerülni a jövő kríziseit

Az Európai Bizottság egyértelműen megfogalmazta, hogy a közös cél egy zöld, digitális és alkalmazkodóképes Európa létrehozása. A szervezet az éghajlat-politikai megfontolásokra fókuszálva már korábban javaslatot tett a The European Green Dealben egy hosszú távú fenntarthatósági átállásra.

„A fenntarthatósági stratégia a közeljövőben a vállalatok életének is szerves részévé kell hogy váljon, amelyet egy digitális stratégiának kell támogatnia – ért egyet Szücs-Winkler Róbert, a denxpert EHS&S software Kft. vezetője.

„A digitalizáció adja meg azt a reakciókészséget és információs adatgyűjtési lehetőséget, amellyel lokális vagy globális válságokban tudunk alkalmazkodni a környezeti változásokhoz” 

– idézi a szakember álláspontját a Digital Hungary. A fenntarthatóság ugyanakkor a begyűjtött adatok alapján a hosszú távú strukturális újragondolás lehetőségét adja meg. Ám a fenntarthatósági és digitális stratégiát megalkotni és implementálni egy vállalat életébe nem mindig egyszerű feladat. A cégek könnyen elveszettnek érezhetik magukat a nemzetközi és a hazai szabályok útvesztőjében. Magyarországon a magyar tulajdonban lévő denxpert EHS&S software Kft. célja, hogy segítsen a vállalatoknak kiigazodni ebben a labirintusban.

A vállalat közleménye szerint nemzetközi szinten is egyre növekvő igény van a megoldásaikra. Egy éve csak a környező országokban voltak ügyfeleik, de mára Indiától Franciaországig használják a szoftvereiket, és az amerikai kontinensen is több potenciális ügyféllel tárgyalnak. A hazai cégek közül a MOL, a Telekom és az E.ON referenciáival is büszkélkedhet a vállalat, nemzetközi szinten pedig a Coca-Colával és a Boschsal dolgoztak együtt.

Neked ajánljuk
Scott Morrison szerint az adók helyett az új technológiák jelentenek megoldást a klímaválságra Közérthető kisokossal támogatja a helyes hulladékkezelést a Danone Az AVON is igyekszik alakítani a környezeti lábnyomán Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra: digitalhungary.hu
Vissza
Hírfolyam