2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az óceáni műanyag meghódítja a kifutókat

A tengerek megtisztításából származó és annak finanszírozására forgalmazott karkötőiről ismert Parley for the Oceans textíliáiból Iris van Herpen készített egy lélegzetelállító kreációt.

A háromszögekből felépülő, áttetsző ruha a gombafonalak rafinált hálózatait idézi meg. A tengereket évente szennyező mintegy 8 millió tonna műanyagból visszagyűjtött darabok a Parley for the Oceans innovációjának köszönhetően magas színvonalón kerülnek feldolgozásra.

Az újrahasznosított műszál hallatán sokan durva, alacsony minőségű textíliákra asszociálnak, pedig mára a folyamatos fejlesztéseknek hála ezeknek az anyagoknak az Haute couture világában is kiérdemelt helyük van

– hangsúlyozta a Deezennek a tervező. Iris van Herpen az öltözék kialakításához a textilt először megfestette, majd lézerrel apró háromszögeket vágott belőle. A darabok áttetsző, változó kapcsolódása izgalmas összhatást, a ruha és a bőr közti játékot hoz létre.

Iris van Herpen Roots of Rebirt című kollekciójának bemutatója. Az óceáni műanyagból készült darab 1:50-től látható Forrás: Iris van Herpen/yoube.com
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: dezeen.com
Vissza
Hírfolyam