2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kajakosok tisztítják meg Sydney kikötőjét

A szemétgyűjtő kajaktúrák népszerűek a helyiek körében. Vannak első próbálkozók, de visszatérő tagok is szép számmal.

A Clean-Up Kayak Tours elnevezésű kezdeményezés szervezője, Laura Stone elmondta, pandémia ide vagy oda, az üzlet virágzik. „Az emberek nem utazhatnak, és olyan tevékenységet keresnek, ami a környezetnek is jót tesz” – foglalta össze a jelentkezők motivációját.

Stone évekkel ezelőtt kezdett szemétgyűjtő kajakos túrákat szervezni, miután szemet szúrt neki, hogy mennyi hulladék borítja a kikötőt és környékét. Vállalkozása egyébként kajakozni tanítja a jelentkezőket, valamint kajaktúrákat szervez csoportoknak.

Hetente négy-öt szemétgyűjtő túrát rendeznek, egy hónap alatt 200 kilogrammnyi szemetet gyűjtenek össze a túrákon, főleg plasztik csomagolóanyagokból.

„Hétmilliárdan vagyunk a Földön, és ha mindenki tesz egy kicsit érte, az természetesen segíteni fog. Csinálni kell” – mondta Julie Greening, aki már tíz alkalommal vett rész szemétgyűjtő kajaktúrán.

Fotó: Sydney by Kayak/facebook.com
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: nepszava.hu
Vissza
Hírfolyam