2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már a nagy gyümölcslégyártók is zöld úton járnak

2021. január 1-jétől klímasemlegesen működik Európa vezető gyümölcslégyártója, az Eckes-Granini-csoport és az annak részeként működő Sió-Eckes Élelmiszergyártó és Kereskedelmi Kft. – jelentette be Kovács Ágnes, a cégcsoport innovációs és marketingvezetője.

Kovács Ágnes a kft. telephelyén tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a cégcsoport a Climate Partner nevű szervezeten keresztül egy brazíliai projekthez csatlakozott, amellyel kompenzálják a gyártás során történő szén-dioxid-kibocsátást. Az Eckes-Granini a hitelesített kompenzációval 18 ezer hektárnyi esőerdőt véd meg Brazíliában – tette hozzá.

Emellett a Sió-Eckes tavaly első negyedévtől biológiailag lebomló szívószálat használ, és hamarosan áttérnek a papír szívószálak használatára.

Az innovációs és marketingvezető közölte: a siófoki cég lehetőség szerint magyar alapanyagot dolgoz fel, több mint 200 beszállítóval áll kapcsolatban, akiknek 70 százaléka őstermelő.

Kovács Ágnes, az Eckes-Granini-csoport marketing- és innovációs vezetője a Sió-Eckes Élelmiszergyártó és Kereskedelmi Kft. siófoki telephelyén tartott sajtótájékoztatón
Fotó:MTI/Varga György

A cég tavaly és idén 500-500 millió forintot fordított beruházásra, amelyeket a versenyképesség-növelés és a fenntarthatóság területén hajtottak végre. A szennyvízkibocsátást jelentősen csökkentő berendezést állítottak üzembe, automatizálták a gyártást, és teljes egészében zöldenergiát vásárolnak.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a sajtótájékoztatón aláhúzta: a társaság az egy éve elfogadott klíma- és természetvédelmi akcióterv területein jó partnere a kormánynak, és felelősséggel gondolkozik a beruházásairól.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam