2021. október 18., Lukács
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Műanyag jégkrémesbödön nélkül még édesebb lehet a jövő

Hódítanak az újratölthető csomagolások: egy kanadai élelmiszerüzlet a Loop segítségével  használat után begyűjti a dobozokat és tégelyeket, amelyek tisztítást követően ismét a gyártókhoz kerülnek. A vásárlóknak a rozsdamentes acélból készült fagyisdobozért betéti díjat kell fizetniük. 

Tejet, zabpelyhet, fagyit és fogkrémet lehet többek között a hagyományostól eltérő csomagolásban rendelni február elejétől Kanadában, a Loblaws élelmiszerboltlánccal együttműködésben elstartol ugyanis a Loop szolgáltatása, amelynek a lényege, hogy kedvelt márkák termékeit pakolják újratölthető, környezetbarát csomagolásba – írta meg a kanadai CBC alapján a Napi.hu.

Az újrafelhasználható csomagolásokat kínáló Loop a környezetbarát hulladékkezelési rendszereket és újrahasznosítási technológiákat fejlesztő TerraCycle-t  megalapító magyar származású üzletember, Tom Szaky kezdeményezése.

A Loop szolgáltatása már az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Franciaországban is működik, Kanadában egyelőre Ontario tartományban érhető el.

Az átcsomagolt termékek között van többek között a Häagen-Dazs márka fagylaltja és a Heinz ketchup is. A Loop célja, hogy az emberek a kedvenc termékeiket érjék el a megszokott boltokból, csak éppen fenntartható, újratölthető csomagolásban, amivel lényegesen csökkenteni lehet a csomagoláshoz felhasznált új anyagok mennyiségét.

Nem csak környezetbarát, esztétikus is az új Häahgen-Dazs csomagolás Fotó: haagendazs.u

A fagylalt például rozsdamentes tárolóban érkezik, amelynek a kifejlesztése Tom Szaky szerint 1 millió dollárba került. A vásárlóknak a dobozért 5 dollár betéti díjat kell fizetniük. Amikor az adott termék elfogyott, a csomagolás nem a kukába, hanem külön erre a célra adott Loop-táskába kerül. A visszagyűjtött csomagolásokat a vállalatnál szétválogatják és megtisztítják, végül a gyártókhoz kerülnek, ahol újratöltik őket.

Neked ajánljuk
Spanyolország száműzi a plasztikdobozokat a zöldségpultokról A műanyag játékoknak is búcsút mond a McDonald's Örökbefogadó programot indított a Rakun dobozközösség Újabb felmérést készít az élelmiszer-hulladékról a Nébih A Coldplay környezetbarát világturnét tervez jövőre
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam