2021. augusztus 3., Hermina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Katonák tisztítják meg a Himalája csúcsait

A nepáli hadsereg nagytakarítást tart április 13-tól hat hegycsúcson.

Harmincöt tonna szemetet terveznek begyűjteni a Csomolungma 8848 méter magas csúcsát is érintő ötvennégy napos akcióban, amely várhatóan június 5-én, a környezetvédelmi világnapon ér véget – írta meg a hadsereg közleménye alapján az Index.

A nem mindennapi szemétszedéshez a hadsereg negyvenhárom hegymászóját vetik be, akiket serpák és más szakemberek is kísérnek.

A biológiailag nem lebomló szemetet a fővárosba, Katmanduba szállítják helikopterekkel és más járművekkel, majd a szelektálás után a hulladékot újrahasznosító üzemekbe küldik.

A Mount Everesten rengeteg szemét gyűlt össze a sok turista és hegymászó miatt – sok tonna hulladék, emberi ürülék és hátrahagyott mászófelszerelés borítja a hegyet, amely a dél-ázsiai ország egyik fő turisztikai vonzereje és jelentős bevételi forrása.

Neked ajánljuk
Tiszalúc is megtisztult az illegális hulladéktól Az olasz főváros évek óta küzd a hulladékválsággal Megújult berendezéssel folytatódhat a nagy csendes-óceáni szemétsziget eltakarítása Elbírálták a Zöld Busz Program első pályázatait Szélsőségesen alacsony a Nagy-sóstó vízszintje, beavatkozásra van szükség
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam