2021. október 18., Lukács
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Katonák tisztítják meg a Himalája csúcsait

A nepáli hadsereg nagytakarítást tart április 13-tól hat hegycsúcson.

Harmincöt tonna szemetet terveznek begyűjteni a Csomolungma 8848 méter magas csúcsát is érintő ötvennégy napos akcióban, amely várhatóan június 5-én, a környezetvédelmi világnapon ér véget – írta meg a hadsereg közleménye alapján az Index.

A nem mindennapi szemétszedéshez a hadsereg negyvenhárom hegymászóját vetik be, akiket serpák és más szakemberek is kísérnek.

A biológiailag nem lebomló szemetet a fővárosba, Katmanduba szállítják helikopterekkel és más járművekkel, majd a szelektálás után a hulladékot újrahasznosító üzemekbe küldik.

A Mount Everesten rengeteg szemét gyűlt össze a sok turista és hegymászó miatt – sok tonna hulladék, emberi ürülék és hátrahagyott mászófelszerelés borítja a hegyet, amely a dél-ázsiai ország egyik fő turisztikai vonzereje és jelentős bevételi forrása.

Neked ajánljuk
Mintegy 3760 tonna műanyaghulladék lebeg a Földközi-tenger felszínén Új akciótervvel küzd a műanyagszennyezés ellen Kína A virtuális valuta rengeteg kézzelfogható hulladékot termel Újabb felmérést készít az élelmiszer-hulladékról a Nébih A Coldplay környezetbarát világturnét tervez jövőre
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam