2022. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

2050-re a körforgásos gazdaság kulcsszereplője lenne a MOL

A MOL-csoport aktualizálta a vállalat hosszú távú stratégiáját és – összhangban az EU Zöld Megállapodásával – beépíti fenntarthatósági célkitűzéseit, illetve kiegészíti azt 2030-on is túlmutató távlati tervekkel.

A vállalat víziója szerint 2050-ben a MOL-csoport magas fokú hatékonysággal látja majd el fenntartható alapanyagokkal a gazdaságot, alacsony karbonlábnyomú üzemanyagokkal a mobilitási szektort, valamint kényelmi termékekkel és szolgáltatásokkal az úton lévőket.

Az új stratégia szerint a zöld energiaátmenet olyan mértékben gyorsult fel az elmúlt időszakban, ami miatt a MOL-nak is fel kell gyorsítania az átalakulást. Elsődleges törekvésük nem változott 2016 óta:

„továbbra is mélyen elkötelezettek vagyunk amellett, hogy hagyományos, fosszilis üzemanyag-alapú tevékenységünket alacsony szén-dioxid-kibocsátású, fenntartható üzleti modellben működő vállalattá alakítsuk át.”

A következő 5 évben a MOL 1 milliárd dollárt fog beruházni alacsony szén-dioxid-kibocsátású, fenntartható üzleti lehetőségekbe, hogy Kelet-Közép-Európa körforgásos gazdaságának kulcsszereplője legyen –  olvasható a dokumentumban.

A stratégia fő irányai között szerepel, hogy a vállalat kiemelt figyelmet fordít az éghajlatváltozás következményeire és az érintettek elvárásaira. Jövőbeni célkitűzéseit az Európai Unió Zöld megállapodásának törekvéseivel összhangban határozza meg, hogy a tevékenysége 2050-ig minden területen karbonsemlegessé váljon.

A fenntarthatóság egyéb területein célként határozták meg egyebek mellett a felelős beszerzési stratégia bevezetését, egy új hulladékgazdálkodási és vízgazdálkodási stratégia kidolgozását, a fenntartható munkavállalói elkötelezettség 75% felett tartását, a sokszínű és befogadó munkaerő megteremtését és a női menedzserek arányának 30 százalékra emelését.

Neked ajánljuk
A Mol megpályázta a magyarországi települési szilárdhulladék-kezelési szolgáltatások hosszú távú koncesszióját Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: mol.hu
Vissza
Hírfolyam