2021. április 17., Rudolf
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az elmúlt két évben több mint 3000 tonna szeméttől tisztult meg Debrecen

Papp László polgármester 2019-ben meghirdette a TeSzedd! De inkább ne dobd el! programot, 2020-ban pedig a Tisztítsuk meg az országot! programhoz csatlakozott a város.

Sajnos sok esetben gépeket is be kellett vetni, mert olyan hulladékokat is leraknak, amelyeket másképpen nem lehet elszállítani. A TeSzedd! De inkább ne dobd el! akciók során, két év alatt összesen háromezer tonna hulladékot gyűjtöttek össze a város közterületeiről – idézi a város alpolgármesterét a Veol.

A Tisztítsuk meg az országot! program keretében kitakarított Vincellér utcai kiserdőben tartott sajtótájékoztatón Balázs Ákos elmondta:

a program keretében 19 millió forint kormányzati támogatás felhasználásával, kilenc helyszínről 446 tonna hulladékot szállítottak el.

„Az elmúlt két évben 68 millió forintot fordítottunk az illegális szemét elszállítására, ez nagyjából öt játszótér építési költsége. Inkább erre fordítottuk volna ezt a pénzt, hogy építsük és szépítsük a várost. Emiatt arra szeretnénk kérni mindenkit, hogy vigyázzunk közösen Debrecenre” – hívta fel a figyelmet Balázs Ákos.

Pósán László országgyűlési képviselő az eseményen hangsúlyozta: a jövőben az illegális szemétlerakást szabálysértés helyett bűncselekménnyé nyilvánítják, így szigorúbbak lesznek a büntetési tételek. Az elkövetők utolérése az egyik legnehezebb feladat, így a lehetséges térfigyelő rendszer fejlesztése is napirenden van.

Neked ajánljuk
A műanyaghulladék a Fekete-tenger élővilágára is veszélyt jelenthet Az Északi-tenger mélyén heverő világháborús hulladékok hatásait kutatják Németországban Miért (nem) a plasztik kémiai újrahasznosítása a megoldás? Az „élő fűnyíró” bölényeken múlhat a spanyol erdők sorsa Közel 300 szervezet vesz részt az ország megtisztításában
Tovább a forrásra: dehir.hu
Vissza
Hírfolyam