2022. január 27., Angelika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vége lehet a papírgyűjtésnek?

A Hulladékgazdálkodók Országos Szövetségének megítélése szerint a hulladéktörvény módosítása nyomán a lakosság és a költségvetési intézmények az értékkel bíró hulladékaikért már nem kapnának ellentételezést. 

A lakosság és a költségvetési intézmények az értékkel bíró hulladékaikért nem kapnának kompenzációt – írja a HOSZ-közleménye alapján a Népszava.

„Az elkülönítetten gyűjtött települési hulladékaikat a jövőben nem értékesíthetnék, azokat a gazdálkodó szervezetekkel egyetemben kötelezően át kellene adniuk a koncesszornak, viszont a gazdálkodó szervezetekkel ellentétben semmiféle kompenzációra nem lennének jogosultak”

– áll az érdekvédelmi szervezet közleményében, amelyben azon meggyőződésüknek is hangot adnak, hogy az érintett „anyagáramok” sokfélesége, eltérő mennyisége, minősége, tőzsdei árjegyzése – vagy épp annak hiánya – miatt a „kompenzációs” rendszer nem lesz működésképes.

„Bár a módosítások meghirdetett célja a közszolgáltatás anyagi helyzetének rendezése, a környezetvédelem és a közérdek, a szabályok valójában a leendő egyedüli koncesszor gazdasági céljait, terjeszkedését, piacszerzését támogatják” – véli a Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége.

Neked ajánljuk
Felveszi a kesztyűt a hulladékimporttal a román kormány Új rend szerint kell gyűjteni a szelektív hulladékot a fővárosban A távoli bolygók vizsgálatához kidolgozott technológia oldhatja meg a földi műanyagkrízist Minikonferencia a fenntartható divat és a márkaépítés kihívásairól Még tart az Ana okozta károk felmérése Délkelet-Afrikában
Tovább a forrásra: nepszava.hu
Vissza
Hírfolyam