2021. június 19., Gyárfás
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kamerarendszerrel vadásznak a kocsikból szemetelőkre Nagy-Britanniában

Angilában is csak akkor tudnak bírságolni a szemetelés miatt, ha rajtakapják az elkövetőt.  A „Littercam” nevű, mesterségesintelligencia-alapú rendszer képes felismerni az autóból kidobott poharakat, palackokat és egyéb hulladékot.

Azokat a felvételeket, amelyeken az algoritmus szerint szemetelnek, elküldik ellenőrzésre, majd a hatóság megkeresi a jármű adatai alapján a tulajdonost, és egy-két héten belül postázzák a 90-120 fontos bírságot – számolt be a BBC nyomán a hvg.hu.

Úgy számolnak, hogy a jelenleg mintegy 200 ilyen illegális szemtelés miatt kirótt büntetés száma rövid időn belül ezer fölé emelkedhet.

A rendszert először a kenti Maidstone-ban próbálják ki, de már Sheffieldben is tervezik a bevetésüket. 

Forrás: BBC/Get Up 2 Date :All Latest Updates/youtube.com
Neked ajánljuk
Maszkok hatalmas tömegei szennyezik az óceánokat Egyéni felelősségvállalásra és üzleti alapokra helyezett újrahasznosításra is szükség van a körkörös gazdaság megteremtéséhez Lomtalanításkor sem landolhat bármi az utcán! Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam