2021. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ötven köbméternyi hulladékot öntöttek a Hideg-Szamos mellékvizének medrébe

A területen illetékes vízügyi hatóság szakemberei mintegy 50 köbméternyi hulladékot találtak a romániai Roska patak medrében.

A felügyelők a Kolozs megyei Gyalu község közigazgatási területén találtak rá a nagy mennyiségű hulladékra, a patak medrében. A háztartási hulladékból, pillepalackokból, textíliákból, ócskavasból, növényi hulladékból álló illegális szemétlerakat mintegy 50 méter hosszan borította a medret – számolt be a Krónika Online.

A vízügyi igazgatóság felügyelői azonnal felszólították a területet igazgató Hideg-Szamos erdészeti hivatalt, hogy sürgősen távolítsa el a szemetet, amiben a gyalui polgármesteri hivatal emberei is segédkeztek. A patakmeder kitakarítása így is közel 10 napot vett igénybe.

A hatóság jelentette az ügyet a Kolozs Megyei Rendőr-főkapitányságon, és vizsgálat indult a környezetszennyezők azonosítása érdekében. Ahogy számos, a határainkon túl eredő folyó, a Szamos is rendszeresen szállít hulladékot hazánk területére. Tavaly júliusban Áder János államfő levélben fordult Volodimir Zelenszkij ukrán, valamint Klaus Johannis román elnökhöz a Tiszán és a Szamoson át Magyarországra érkező nagy mennyiségű hulladék miatt.

A Szamos áradásával Romániából érkezett kommunális hulladék a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságnak a folyó partján kialakított kármentesítő helyén 2020. június 26-án
Fotó: MTI/Balázs Attila
Neked ajánljuk
India is lép az egyszer használatos műanyagok ellen Idén is sikeres volt a takarítási világnap Fenntarthatóbbá tenné a zöldség- és gyümölcscsomagolásokat Franciaország Zöldebb, méltányosabb, digitálisabb és ellenállóbb Európa a cél Októberben különösen ideje van a javítgatásnak
Tovább a forrásra: kronikaonline.ro
Vissza
Hírfolyam