2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megújul a hulladékgazdálkodási rendszer

A Magyar Közlönyben megjelentek szerint a kormány korábbi döntésének megfelelően a megyei kormányhivatalok látják el ezentúl a hulladékgazdálkodási feladatokat.

Magát a felelős egységet a hulladékgazdálkodásért felelős miniszter jelöli ki.
A területi hatóság illetékessége arra a megyére terjed ki, amelyben a székhelye van, azzal az eltéréssel, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal kapta meg a budapesti hulladékgazdálkodással összefüggő hatósági jogköröket is.

E kormányhivatal a jogszabályban meghatározott esetekben országos hatáskörrel is rendelkezik, míg a minisztériumnak eleve országos hulladékgazdálkodási jogköre van.

Az atomenergia alkalmazása során a vízbe és a levegőbe kerülő radioaktív hulladékokkal kapcsolatos hatósági ügyek országos szinten a Baranya Megyei Kormányhivatalhoz tartoznak.

Neked ajánljuk
Maszkok hatalmas tömegei szennyezik az óceánokat Egyéni felelősségvállalásra és üzleti alapokra helyezett újrahasznosításra is szükség van a körkörös gazdaság megteremtéséhez Lomtalanításkor sem landolhat bármi az utcán! Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam