2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megújul a hulladékgazdálkodási rendszer

A Magyar Közlönyben megjelentek szerint a kormány korábbi döntésének megfelelően a megyei kormányhivatalok látják el ezentúl a hulladékgazdálkodási feladatokat.

Magát a felelős egységet a hulladékgazdálkodásért felelős miniszter jelöli ki.
A területi hatóság illetékessége arra a megyére terjed ki, amelyben a székhelye van, azzal az eltéréssel, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal kapta meg a budapesti hulladékgazdálkodással összefüggő hatósági jogköröket is.

E kormányhivatal a jogszabályban meghatározott esetekben országos hatáskörrel is rendelkezik, míg a minisztériumnak eleve országos hulladékgazdálkodási jogköre van.

Az atomenergia alkalmazása során a vízbe és a levegőbe kerülő radioaktív hulladékokkal kapcsolatos hatósági ügyek országos szinten a Baranya Megyei Kormányhivatalhoz tartoznak.

Neked ajánljuk
Egyre szennyezőbb csomagolásokban szerezzük be az italokat Környezettudatosságra buzdít a Katona József Színház társulata Az óceánt szennyező hulladékból készült színpompás installáció Baliban Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam