2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megújul a hulladékgazdálkodási rendszer

A Magyar Közlönyben megjelentek szerint a kormány korábbi döntésének megfelelően a megyei kormányhivatalok látják el ezentúl a hulladékgazdálkodási feladatokat.

Magát a felelős egységet a hulladékgazdálkodásért felelős miniszter jelöli ki.
A területi hatóság illetékessége arra a megyére terjed ki, amelyben a székhelye van, azzal az eltéréssel, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal kapta meg a budapesti hulladékgazdálkodással összefüggő hatósági jogköröket is.

E kormányhivatal a jogszabályban meghatározott esetekben országos hatáskörrel is rendelkezik, míg a minisztériumnak eleve országos hulladékgazdálkodási jogköre van.

Az atomenergia alkalmazása során a vízbe és a levegőbe kerülő radioaktív hulladékokkal kapcsolatos hatósági ügyek országos szinten a Baranya Megyei Kormányhivatalhoz tartoznak.

Neked ajánljuk
Felveszi a kesztyűt a hulladékimporttal a román kormány Új rend szerint kell gyűjteni a szelektív hulladékot a fővárosban A távoli bolygók vizsgálatához kidolgozott technológia oldhatja meg a földi műanyagkrízist Még az Antarktiszra is eljutnak invazív fajok a világ minden tájáról 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam