2021. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Minden hőszigetelés energiatakarékos, de nem mindegyik egyformán környezetbarát

Otthonunk megfelelő szigetelésével jelentősen javíthatjuk hőérzetünket és csökkenthetjük a fűtésre és hűtésre fordított energiát. Az alkalmazott technológia kiválasztásakor azonban nem csak a hatékonyságra érdemes odafigyelnünk: a szigetelés gyártása, élettartama és újrahasznosíthatósága is befolyásolja, mekkora lesz otthonunk környezeti lábnyoma.

A padlószigetelésként is alkalmazható farostlemezből, esetleg kender- vagy szalmagyapotból előállított szigetelőréteg csökkenti a ház lábazati hőveszteségét, és a károsanyag-kibocsátása is töredéke a műanyagalapú eszközökének, ráadásul szigetelőképesség szempontjából is felveszi velük a versenyt.

Egy farostrendszer átlagos élettartama hosszabb a legkeményebb műanyagokénál is, ráadásul nem bocsátanak ki mérgező gázokat, és nincsenek káros, belélegezhető bomlástermékeik sem. A Naturica Group farostlemez szigetelései mindemellett felelősségteljes erdőgazdálkodásból származnak.

A táblák anyagsűrűsége és speciális hőtároló kapacitása magas, hővezető képessége pedig alacsony – vagyis a hőszigetelés hatékonysága télen és a legforróbb nyári napokon is kimagasló.

A gyártás során nincs szükség vegyi anyagok hozzáadására, mivel a kezeletlen fenyőfát ipari megmunkálással alakítják építőanyagokká, így az egészségkárosító adalékanyagok kipárolgásától sem kell tartani. A gyártás során keletkezett hulladék visszaforgatásra kerül, vagy energia termelésére használják a biomassza-erőműben.

A természetes hőszigetelés kivitelezhető flexibilis farost hőszigetelő táblákkal, illetve befújásos hőszigetelésként is elérhető. A hőszigetelő táblák tömör rostszerkezettel rendelkeznek, aminek köszönhetően egyrészt meglehetősen stabilak, másrészt formatartóak. A befújásos hőszigetelést szakember végzi, és elsősorban előregyártott épületrészek szigetelésére alkalmas. Hatalmas előnye, hogy gyors és nincs vágási hulladék, a maradék anyag pedig komposztálható.

Neked ajánljuk
A fenntartható lakások a piacon is többet érnek, az új zöldhitel pedig a megvásárlásukban is segít A klímaváltozás nem veszélyezteti az emberiség jóllétét? A tudósok 99,9 százaléka szerint az emberi tevékenység felelős a klímaváltozásért Ökoest-előadássorozat a teremtett világ védelméről Aláírásgyűjtés egy benzinmentes jövőért
Tovább a forrásra:
Vissza
Hírfolyam