2022. január 27., Angelika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A természet vigaszt ad a járvány idején – a szeméttel borított táj ugyanakkor meglehetősen vigasztalan látvány

A pandémia idején megteltek szeméttel az erdők: a budai hegyekben és a fővároshoz közeli, kedvelt kirándulóhelyeken gyűlt össze a legtöbb hulladék. 

Országos tavaszi nagytakarítás kezdődött az erdőkben a hétvégén, a koronavírus-járvány idején ugyanis megnőtt a turisták száma az erdőkben, akik rengeteg szemetet hagytak maguk után. A Budapesttől félórányi autóútra levő helyeken a legnagyobb a probléma.

Az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda MTI-hez eljuttatott közleménye alapján a felmérések azt mutatják, hogy a koronavírus-járványban új hobbiként a kirándulást választók nagy része nem szemetel,

ám az erdőkben kihelyezett hulladékgyűjtők nem bírják azt a terhelést, ami főleg a járvány harmadik hulláma idején, idén tavasszal nehezedett rájuk.

Az erdőgazdaságok, parkerdő-üzemeltetők nem tudják mindig időben üríteni a megtelt kukákat, nem heti szemétszállításra rendezkedtek be. A figyelmetlen túrázók mellett a szél is széthordta a túltelített szeméttárolók tartalmát, illetve az abba kidobott ételmaradék szagát megérezve az erdei állatok is több kuka tartalmát kiborították és széthordták.

A tavaszi nagytakarításhoz több önkéntes környezetvédő szervezet és csoport is csatlakozott, zenészek, színészek is részt vesznek a szemétgyűjtéssel megvalósított nagytakarításban, mely március utolsó hétvégéjén vette kezdetét. Aki szeretne csatlakozni az erdők kitakarításához, bővebb információkat a www.tavaszinagytakaritas.hu weboldalon találhat a programról.

Ne csak az élményeket, a szemetedet is vidd haza magaddal! Fotó: www.tavaszinagytakaritas.hu
Neked ajánljuk
Felveszi a kesztyűt a hulladékimporttal a román kormány Új rend szerint kell gyűjteni a szelektív hulladékot a fővárosban A távoli bolygók vizsgálatához kidolgozott technológia oldhatja meg a földi műanyagkrízist Minikonferencia a fenntartható divat és a márkaépítés kihívásairól Még tart az Ana okozta károk felmérése Délkelet-Afrikában
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam