2021. július 28., Szabolcs
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jó helyre került a veszélyes hulladék: rengeteg használt sütőolajat gyűjtött be tavaly a MOL

2020-ban 464 tonna használt sütőolajat adott le a MOL-hoz a lakosság országszerte, 30 százalékkal többet, mint az előző évben.

A MOL 2011-ben indította el a használtsütőolaj-gyűjtő programját, azóta több mint 2,4 millió liter (2200 tonna) sütőolajat gyűjtöttek össze – írta meg a vállalat közleménye alapján a Világgazdaság.

A vállalat emlékeztett, hogy a használt termékek visszaforgatása a MOL egyik legfontosabb stratégiai célkitűzése, a cég a következő 5 évben 1 milliárd dollárt fektet a régió körforgásos gazdaságába. A vállalat kommünikéje szerint Magyarországon évente több tízezer tonna étolajat használ fel a lakosság.

A keletkező használt sütőolaj elszállítása és feldolgozása csak az üzemi konyháknál, éttermeknél szervezett, a háztartásokban a használt sütőolaj rendre a lefolyókba vagy a szemétbe kerül.

A háztartási szemétbe öntve a sütőolaj nehezen lebomló anyagként jelenik meg a hulladéklerakókban, az élővizekbe jutva pedig meggátolja az oxigénfelvételt, így elpusztítja a vízi élőlényeket.

Bakos Piroska, a MOL Magyarország szóvivője a közleményben hangsúlyozta: alapanyagként és energiaforrásként tekintenek minden hulladékra. A társaság célkitűzéseiben partnerként tekint a lakosságra is, ezért a MOL országszerte több mint 350 helyszínen biztosítja a használt sütőolaj visszagyűjtését.

Neked ajánljuk
Megújult berendezéssel folytatódhat a nagy csendes-óceáni szemétsziget eltakarítása Az olasz főváros évek óta küzd a hulladékválsággal Egyszerűen az Adriára vagy a Fekete-tengerig: egységesen lehet fizetni az e-autók töltéséért a Molnál Egyre gyakrabban állnak le az atomerőművek szélsőséges időjárási tényezők miatt A klímaváltozás hatásai a hazai gyümölcsökre
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam