2021. július 31., Oszkár
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Górcső alatt a műanyag újrahasznosításával kapcsolatban elért hazai eredmények

A műanyaghulladékok újrahasznosításának uniós megfelelőségét vizsgálja az Állami Számvevőszék.

A hulladékgazdálkodás meghatározó szerepet tölt be a környezet minőségének és a természeti erőforrásoknak a védelmében, így a társadalom tudatosságának növekedésével az ezzel kapcsolatban elért eredmények egyre nagyobb közérdeklődésre tartanak számot – mutatott rá a DontWasteIt.

Az állami hulladékgazdálkodási közfeladat 2019. évi ellátásának teljesítmény-ellenőrzése a műanyaghulladék és a műanyag csomagolási hulladék kezeléséhez kapcsolódó célok meghatározásának, valamint a teljesítésük nyomon követésének ellenőrzésével folytatódik.

Az ellenőrzés helyszínei az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Az ellenőrzés célja annak értékelése, hogy megvalósult-e a műanyaghulladék kezelésével, hasznosításával kapcsolatos uniós előírások nemzeti szintű szabályozása, a stratégiák, tervek elkészítéséért, végrehajtásáért felelős szervezetek jogszabályi szinten meghatározásra kerültek-e.

Az ellenőrzés keretében értékelésre kerül, hogy a műanyaghulladék, illetve a műanyag csomagolási hulladék kezelésére, hasznosítására vonatkozóan elkészültek-e az ágazati stratégiák, meghatározásra kerültek-e a célok, mérőszámok, mutatószámok, illetve ezekhez kapcsolódóan meghatározták-e az elvégzendő feladatokat, a tervezett intézkedéseket, a felelősöket, határidőket. A nyomon követés tekintetében pedig vizsgálják, hogy az ellenőrzött időszakban a felelős szervezetek nyomon követték-e a végrehajtott intézkedéseket, valamint értékelték-e az előrehaladásokat, a célok teljesülését, kialakításra kerültek-e az ehhez szükséges eszközök.

Neked ajánljuk
Megújult berendezéssel folytatódhat a nagy csendes-óceáni szemétsziget eltakarítása A Tisza Expedíció kíséretével valósul meg a IX. Felső-tiszai PET Kupa Csomagolásmentes vízzel rukkolt elő a Hell Olaszországi extrémek: úgy hullott az égből a jég, mint a kavics Az ausztrál bozóttüzek erősebben hűtötték a klímát, mint a koronavírussal járó leállás
Tovább a forrásra: dontwasteit.hu
Vissza
Hírfolyam