2022. január 16., Gusztáv
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ilyen arányban kell újrahasznosítani a hazai hulladékot

A múlt héten közölt kormányrendelet értelmében „2025. december 31-ig el kell érni, hogy a tárgyévben országosan képződő hulladékká vált csomagolás teljes tömegének legalább 65%-át újrafeldolgozzák.”

A rendelet arra nézve is pontos célszámokat tartalmaz, hogy a tárgyévben országosan képződő, hulladékká vált csomagolás anyagfajtáinak teljes tömegéhez viszonyítva mekkora minimális újrafeldolgozási arányt kell elérni.

A műanyag és az aluminium esetében a mennyiség felének, a fa esetében a negyedének hasznosulnia kell. A papír és a karton esetében az előírt újrahasznosítási arány 75, a vasfémek és az üveg esetében pedig 70 százalék.

A határidő legfeljebb 5 évvel való elhalasztását – végrehajtási terv megküldésével – kérni lehet az Európai Bizottságtól, de az egyes célértékekre vonatkozó újrafeldolgozási arány nem csökkenhet 30% alá az üveg, illetve a papír és karton esetében 60% alá – számolt be róla a hvg.hu.

Szelektív hulladékgyűjtő sziget a fővárosi Podmaniczky utcában
Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
Neked ajánljuk
Tavaly jelentősen kevesebb szemetet exportált Németország Egy igazán káprázatos hír a csillogás szerelmeseinek Ismét autóalkatrészekből készített ruhákat a Hyundai Még az Antarktiszra is eljutnak invazív fajok a világ minden tájáról 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam