2021. május 9., Gergely
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Társadalmi összefogásban tisztult meg egy súlyosan szennyezett folyó Bolíviában

Az éveken át elhanyagolt Uru uru tó, illetve az azt tápláló Tagaret folyó megtisztításához több száz ember megfeszített munkájára volt szükség.

Több mint 500 rendőr, köztisztasági dolgozó és önkéntes vett részt az április 7-én indult nagyszabású akcióban, lapátokkal, botokkal felszerelkezve, vagy éppen csak a kesztyűbe bújtatott kezüket használva a grandiózus feladathoz.

Az ökológiai vészhelyzet forrása a közeli város, Oruro szemétkezelési problémájában keresendő.

A nehézfémszennyezéssel is kiegészülő hatalmas mennyiségű műanyag hatására a korábban élettől nyüzsgő vizek elnéptelenedtek.

A helyi hatóságok a környezetvédelmi szervezetek tiltakozása nyomán, a környék imázsának javítására fogtak bele a mindent ellepő szemét felszámolásába.

Fotó: MTI/AP/Juan Karita
Rendőrök tisztítják a műanyag palackokkal és szeméttel teli Tagaret folyót
Fotó: MTI/AP/Juan Karita
Fotó: MTI/AP/Juan Karita
Neked ajánljuk
Az Északi-tenger mélyén heverő világháborús hulladékok hatásait kutatják Németországban Hamarosan Magyarországon is elérhetővé válnak a TerraCycle világhírű körforgásos megoldásai Több mint 100 tonna újrafeldolgozhatatlan hulladéktól szabadul meg az ALDI Hidrogénerőmű a kert végében? – Nincs messze a megoldás Extrém szélsebességű viharokat okoz a klímaváltozás Magyarországon
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam