2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szeméttelepnek használta az erdőt, több év börtön várhat rá

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint egy 22 éves férfi 2020 szeptemberében a Tét melletti erdőben autóbontásból származó nagyobb mennyiségű hulladékot – lökhárítókat, lámpákat, szőnyegeket – rakott ki autójából.

Emellett a férfi októberben egy boltossal egyezett meg, hogy fizetségért cserébe elszállítja a szemetét, de a bepakolt hulladékot, dobozokat, üzletdekorációt, szintén Tét mellett, a természetbe dobálta ki.

A vádlott ellen az ügyészség hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt emelt vádat.

Vele szemben – a halmazati szabályok alapján – négy és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

A nyomozás során a Győri Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni – írta meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség közleménye alapján az Agroinform.

Neked ajánljuk
Egyre szennyezőbb csomagolásokban szerezzük be az italokat Környezettudatosságra buzdít a Katona József Színház társulata Az óceánt szennyező hulladékból készült színpompás installáció Baliban Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra: agroinform.hu
Vissza
Hírfolyam