2021. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hamarosan Magyarországon is elérhetővé válnak a TerraCycle világhírű körforgásos megoldásai

A körforgásos gazdaság világhírű magyar fenegyerekéhez, Tom Szakyhoz köthető cég úttörő megoldásait hazánkba a HybridCycle nevű fenntarthatósági ügynökség hozza el, amely a hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás mellett a kutatásfejlesztésre, a termékfejlesztésre, az edukációra, valamint a művészeti projektekre is nagy hangsúlyt fektet majd.

Tom Szaky hisz abban, hogy a körforgásos gazdaságban mindenféle hulladék újrahasznosítható. Ugyanakkor az is meggyőződése, hogy az újrahasznosítást üzleti alapokra kell helyezni ahhoz, hogy a nagyobb cégek is belemenjenek a játékba – derül ki az exkluzív interjúból, amelyet az üzletember a Greendexnek adott.

2001-ben alapította meg TerraCycle nevű cégét, amely a hulladékok gyűjtésével és újrafelhasználásával foglalkozik. Szemétből állítanak elő új termékeket:

így a rágógumi, a PET-palack, a cigarettacsikk, a használt pelenka vagy a vízipisztoly is új formát ölthet.

A HybridCycle számára fontos a dizájngondolkodás. Céljuk, hogy olyan ipari dizájntermékek szülessenek, amelyek jól szemléltetik a hulladék újrahasznosítási lehetőségeit. Kiemelt prioritású a fenntartható fejlődés témája is, amelyet a trash art, az újrahasznosítás művészetének támogatása tesz lehetővé.

A Greendex videóinterjúja a YouTube-on tekinthető meg.

Tom Szaky a Világgazdasági Fórum konferenciáján Fotó: World Economic Forum/flickr.com
Neked ajánljuk
Fenntartható módszert dolgoztak ki mikrobiológusok a vizek műanyagmentesítésére Hálóval felszerelt robot gyűjti az űrszemetet Gyomokból és rákhéjakból fenntartható biobeton Az emberiség nagy céljai egymást támogatva is teljesülhetnek Szabadtéri és online kiállításon is megcsodálhatjuk Máté Bence alkotásait
Tovább a forrásra: greendex.hu
Vissza
Hírfolyam