2021. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hamarosan Magyarországon is elérhetővé válnak a TerraCycle világhírű körforgásos megoldásai

A körforgásos gazdaság világhírű magyar fenegyerekéhez, Tom Szakyhoz köthető cég úttörő megoldásait hazánkba a HybridCycle nevű fenntarthatósági ügynökség hozza el, amely a hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás mellett a kutatásfejlesztésre, a termékfejlesztésre, az edukációra, valamint a művészeti projektekre is nagy hangsúlyt fektet majd.

Tom Szaky hisz abban, hogy a körforgásos gazdaságban mindenféle hulladék újrahasznosítható. Ugyanakkor az is meggyőződése, hogy az újrahasznosítást üzleti alapokra kell helyezni ahhoz, hogy a nagyobb cégek is belemenjenek a játékba – derül ki az exkluzív interjúból, amelyet az üzletember a Greendexnek adott.

2001-ben alapította meg TerraCycle nevű cégét, amely a hulladékok gyűjtésével és újrafelhasználásával foglalkozik. Szemétből állítanak elő új termékeket:

így a rágógumi, a PET-palack, a cigarettacsikk, a használt pelenka vagy a vízipisztoly is új formát ölthet.

A HybridCycle számára fontos a dizájngondolkodás. Céljuk, hogy olyan ipari dizájntermékek szülessenek, amelyek jól szemléltetik a hulladék újrahasznosítási lehetőségeit. Kiemelt prioritású a fenntartható fejlődés témája is, amelyet a trash art, az újrahasznosítás művészetének támogatása tesz lehetővé.

A Greendex videóinterjúja a YouTube-on tekinthető meg.

Tom Szaky a Világgazdasági Fórum konferenciáján Fotó: World Economic Forum/flickr.com
Neked ajánljuk
Az élelmiszerhulladék segíthet elhozni a fenntarthatóbb sebkötözők korát Tengeri porszívó tisztítja meg a tengert Tajvan partjainál Újabb autógyártó fordul a fenntartható anyagok felé A klímaváltozás nem veszélyezteti az emberiség jóllétét? A tudósok 99,9 százaléka szerint az emberi tevékenység felelős a klímaváltozásért
Tovább a forrásra: greendex.hu
Vissza
Hírfolyam