2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Székesfehérvári fiatalok népszerűsítik a szelektív hulladékgyűjtést

A SmartBin Székesfehérvár névre keresztelt szemléletformáló környezetvédelmi versenyt három gimnazista fiatal a koronavírus-járvány okozta kihívások mellett tudta életre hívni.

A székesfehérvári diákok környezetvédelmi kezdeményezéséről az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós is tájékozódott, Facebook-oldalán nagyon inspirálónak nevezve a fiatalokkal folytatott beszélgetést.

A SmartBin fő célja az, hogy bemutassa a fiatal korosztály számára a szelektív hulladékgyűjtés és a környezettudatos életmód fontosságát.

A verseny során szelektív hulladékgyűjtő edényeket helyeznek ki a város különböző pontjaira, ezekbe kell a résztvevőknek kidobniuk a szemetet, és erről egy képet kell készíteniük.

A képet fel kell tölteni a Székesfehérvár applikációra, és már versenybe is szálltak. Az alkalmazáson a versenyzők egymás képeit lájkolhatják, a legtöbb lájkot gyűjtők nyereményekben részesülnek.

Kásler Miklós szerint a székesfehérvári diákok sikeres munkáját jól mutatja, hogy a projekt támogatói között ott van Székesfehérvár önkormányzata, a Nemzeti Színház, több sportklub és ismert vállalatok is, példájukkal pedig bebizonyították, hogy a fiataljaink képességei és az előttük álló lehetőségek valóban határtalanok.

Fotó: SmartBin Székesfehérvár/facebook.com
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: hirtc.hu
Vissza
Hírfolyam