2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Székesfehérvári fiatalok népszerűsítik a szelektív hulladékgyűjtést

A SmartBin Székesfehérvár névre keresztelt szemléletformáló környezetvédelmi versenyt három gimnazista fiatal a koronavírus-járvány okozta kihívások mellett tudta életre hívni.

A székesfehérvári diákok környezetvédelmi kezdeményezéséről az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós is tájékozódott, Facebook-oldalán nagyon inspirálónak nevezve a fiatalokkal folytatott beszélgetést.

A SmartBin fő célja az, hogy bemutassa a fiatal korosztály számára a szelektív hulladékgyűjtés és a környezettudatos életmód fontosságát.

A verseny során szelektív hulladékgyűjtő edényeket helyeznek ki a város különböző pontjaira, ezekbe kell a résztvevőknek kidobniuk a szemetet, és erről egy képet kell készíteniük.

A képet fel kell tölteni a Székesfehérvár applikációra, és már versenybe is szálltak. Az alkalmazáson a versenyzők egymás képeit lájkolhatják, a legtöbb lájkot gyűjtők nyereményekben részesülnek.

Kásler Miklós szerint a székesfehérvári diákok sikeres munkáját jól mutatja, hogy a projekt támogatói között ott van Székesfehérvár önkormányzata, a Nemzeti Színház, több sportklub és ismert vállalatok is, példájukkal pedig bebizonyították, hogy a fiataljaink képességei és az előttük álló lehetőségek valóban határtalanok.

Fotó: SmartBin Székesfehérvár/facebook.com
Neked ajánljuk
Mi vár a papírra az út végén? Új applikáció segíti a Tisza megtisztítását A szelektív hulladékgyűjtésről gyereknek (videó) Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt
Tovább a forrásra: hirtc.hu
Vissza
Hírfolyam