2021. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az európaiaknak egyre fontosabb az újrahasznosítás

Az európai emberek döntő többsége minden korábbinál fontosabbnak tartja környezetünk védelmét és az újrahasznosítást a Covid-járvány után. 91 százalékuk többet is akar tenni érte – ez derült ki a 14 európai országban végzett felmérésből, amely az Every Can Counts-kezdeményezés megbízásából készült.

Az európai válaszadók 52 százaléka a Covid–19-járvány nyomán bekövetkezett gazdasági lassulás ellenére nem helyezné a gazdaság érdekeit a környezet elé. Kétharmaduk szerint az újrahasznosítás mindenki számára kötelező, és sürgős szükség van a probléma kezelésére – derül ki az Every Can Counts közleményéből.

„A felmérés eredményei azt mutatják, hogy egyre nagyobb a tudatosság a lehető legtöbb hulladék újrahasznosításának szükségességéről, és a Covid–19-járvány csak felgyorsította ezt a folyamatot. Az emberek rájönnek, mennyire sürgető ez a probléma, és hajlandók tenni is a valódi fenntartható gazdaság megteremtéséért” – mondta David van Heuverswyn, az Every Can Counts Europe igazgatója.

A magyar válaszadóknak 87 százaléka tartja minden eddiginél fontosabbnak bolygónk megóvását a Covid–19 után, míg 95 százaléka még többet akar tenni az újrahasznosításért.

A felmérés legfontosabb eredménye, hogy a magyar válaszadók csekély hányada, mindössze 17 százaléka érzi úgy, hogy az újrahasznosítás magyarországi arányának növeléséhez a hangsúlyt a lakosság szemléletének megváltoztatására kell helyezni, míg 72 százalékuk a már ma is elérhető rendszerek bővítésében, a hatékonyságuk növelésében látja a megoldást mind helyi, mind országos szinten” – fogalmazott Vida Péter, a Minden Doboz Visszajár operatív cégvezetője.

Az Every Can Counts 2009 óta azon munkálkodik, hogy növelje az alumínium italosdobozok újrahasznosításának tudatosságát azzal a céllal, hogy Európában ezek újrahasznosítása 100 százalékos legyen. 2017-ben ez az arány 74,5 százalék volt, de a közvélemény-kutatás kimutatta, hogy a válaszadók 90 százaléka véli úgy, hogy országának ha nem is valamennyi dobozt, de a jelenleginél többet kellene újrahasznosítania.

Neked ajánljuk
India is lép az egyszer használatos műanyagok ellen Idén is sikeres volt a takarítási világnap Fenntarthatóbbá tenné a zöldség- és gyümölcscsomagolásokat Franciaország A klímaváltozás nem veszélyezteti az emberiség jóllétét? A tudósok 99,9 százaléka szerint az emberi tevékenység felelős a klímaváltozásért
Tovább a forrásra: everycancounts.eu
Vissza
Hírfolyam