2021. szeptember 18., Diána
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újra megnyílnak az FKF Szemléletformáló és Újrahasználati Központjai

Emellett az FKF négy hulladékudvarban bevezeti a vasárnapi nyitvatartást.

A társaság a lakossági igényeknek is eleget téve négy leglátogatottabb, XV., XVI.,  XVIII. és XXII. kerületi hulladékudvarát 2021. május 9-től vasárnap reggel nyolc és délután fél öt között is nyitva tartja.

A FKF közleményében arra is kitért, hogy a hazai hulladékgazdálkodásban is megkezdődött a felkészülés – összhangban az Európai Unió vonatkozó előírásaival – a körkörös gazdasági modellre való átállásra. A 2021. március 1-jén hatályba lépő új hulladékgazdálkodásról szóló törvény előírásai alapján kiemelt jelentőségű az újrahasznosítható hulladékok visszaforgatása a gazdaságba.

Ennek nélkülözhetetlen eszköze a szelektív hulladékgyűjtés, és emellett felértékelődik a lakossági hulladékudvarok szerepe is.

Az FKF Nonprofit Zrt. ezt felismerve megtette az előkészületeket: megkezdődtek azok a szervezeti és szolgáltatásfejlesztések, amelynek eredményeként a körforgásos gazdaság szemléletét érvényesítő, ügyfélközpontú működés fogja jellemezni az FKF hulladékgazdálkodási üzletágát.

Az érdeklődők az egyes hulladékudvarokban leadható hulladékfajtákról és egyéb fontos információkról az FKF honlapján, a hulladékudvarok menüpontban tájékozódhatnak, amit indulás előtt mindenképp érdemes is felkeresni.

A körforgásos gazdasági modellre való átállás további fontos eleme, hogy a lakosság a fenntartható hulladékképzés és -kezelés terén rendelkezzen a szükséges ismeretekkel, és rendelkezésére álljanak az Európában egyre népszerűbb megoldások. Ezt felismerve az FKF a hatályos járványügyi rendelkezésekkel összhangban 2021. május 3-tól újra megnyitotta két Szemléletformáló és Újrahasználati Központját is.

Neked ajánljuk
Egyre szennyezőbb csomagolásokban szerezzük be az italokat Környezettudatosságra buzdít a Katona József Színház társulata Az óceánt szennyező hulladékból készült színpompás installáció Baliban Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra: fkf.hu
Vissza
Hírfolyam