2021. június 22., Paulina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fenntarthatóbb borítást kaphatnak az élelmiszer-csomagolások

Egy új, vízbázisú és víztaszító csomagolóanyag-bevonat feleslegessé teheti a polietilén alkalmazását a nyomtatható élelmiszer-csomagolásoknál.

Az új megoldást a Hubergroup Print Solutions nevű, nyomdafestékeket forgalmazó nemzetközi cég fejlesztette ki. A HYDRO-X GA nevű anyaggal lakkozott, finom papírok használatával környezetszennyező vegyületek nélkül elérhető a vízlepergető hatás – számolt be a Packmedia Network cikke alapjána Sign&Display.

A formula – amellett, hogy megfelel a fenntarthatóságra vonatkozó elvárásoknak – a ma használt csomagolásoknál költséghatékonyabb megoldásokat is lehetővé tesz, és bármelyik hagyományos nyomtatóegységben használható.

A termék számtalan további előnnyel bír a műanyag fóliákkal szemben: eleve alacsonyabb anyagköltséget és újrahasznosítható csomagolásokat eredményez.

A cég a HYDRO-X GA-n kívül intenzíven dolgozik egy légmentes bevonat kifejlesztésén és gyártásán is, az új termékeket pedig várhatóan még ebben az évben piacra dobja.

Forrás: hubergroup/youtube.com
Neked ajánljuk
A McDonald's itthon 800 millió forintot fordít a műanyag eszközök lecserélésére Lomtalanításkor sem landolhat bármi az utcán! Magyarországon teszteli az új csomagolási fejlesztését a Coca-Cola A belga bíróság szerint az elégtelen klímapolitika az emberi jogok megsértését jelenti Itt a nyári menetrend: nem kell ahhoz autó, hogy eljuss a tóhoz!
Tovább a forrásra: signanddisplay.hu
Vissza
Hírfolyam