2022. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elindult a Smartbin szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő verseny

A verseny bemutatóján Nagy István agrárminiszter kiemelten szólt a középiskolások által elindított projektről: szerinte ez a fenntartható jövő első és egyben nélkülözhetetlen lépése.

Nagy István kijelentette: a kezdeményezés segíti, hogy a szelektív hulladékgyűjtés minél szélesebb körben elterjedjen. A miniszter támogatásáról biztosította az alkotók törekvéseit, amelynek lényege, hogy minél többen felismerjék: egyenként, egyénenként minden egyes nap tehetnek a környezetükért.

Törő Gábor és Vargha Tamás, Székesfehérvár fideszes országgyűlési képviselői arról beszéltek, hogy a versennyel a fiatalok példát mutatnak az idősebb korosztályoknak, és formálják a közgondolkodást.

Reményüket fejezték ki, hogy a megyeszékhely után Fejér megyére és az egész országra kiterjesztik a kezdeményezést.

Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a verseny sok embert, közösséget és céget mozgatott meg már az indulása előtt, és biztos benne, hogy a fiatalokat is meg fogja szólítani annak érdekében, hogy mindenki megfelelően gyűjtse a szemetet, később pedig egyre kevesebb hulladékot termeljen otthonában.

A Smartbin versenyt három gimnazista, Nádi Zsombor, Magda Tivadar és Zolta Szabolcs Merse valósította meg. A verseny keretében Székesfehérvár fiatalok által gyakran látogatott helyeire, parkokba, játszóterekre, iskolákba Smartbin logóval és QR-kóddal ellátott hulladékgyűjtő edényeket helyeztek ki, a versenyzőknek ezekbe kell elhelyezniük a hulladékokat. Az erről készült fotót fel kell tölteniük egy applikációba, majd hetente és havonta mennyiség alapján díjazzák a résztvevőket.

Neked ajánljuk
Tavaly jelentősen kevesebb szemetet exportált Németország Egy igazán káprázatos hír a csillogás szerelmeseinek Ismét autóalkatrészekből készített ruhákat a Hyundai A Stellantis mostantól csak elektromos hajtással kínálja a kisbuszait és nagy autóit Óriási jéghalkolóniára bukkantak a Weddell-tengerben (videóval)
Tovább a forrásra: dontwasteit.hu
Vissza
Hírfolyam