2022. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új applikáció segíti a Tisza megtisztítását

A PET Kupa erőfeszítéseinek hála elkészült a Tiszta Tisza Térkép, amely a folyó és mellékfolyóinak hulladékhelyzetét mutatja be.

A PET Kupa csapatai, önkéntesei és zászlóvivői 2020-ban a forrásvidéktől egészen a torkolatig feltérképezték a folyót és egyes mellékfolyóit. A szennyezésről összegyűjtött adatokat a nemzetközileg népszerű TrashOut hulladéktérképező applikáció segítségével rögzítették, és a bárki számára ingyenesen elérhető tisztatiszaterkep.hu oldalon jelenítik meg.

Az egységes online felület célja, hogy minél jobban megismerjük a szennyezés gócpontjait, és így hatékonyabban lehessen fellépni a felszámolásuk érdekében.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

A Tiszta Tisza Térkép a Nemzetközi Beruházási Bank által támogatott Tiszta Víz, Boldog Tisza program keretében valósul meg. A program szakmai támogatója a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége, informatikai szolgáltatója és támogatója a Konasoft.

Forrás: PET Kupa/youtube.com
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: agroinform.hu
Vissza
Hírfolyam