2022. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új applikáció segíti a Tisza megtisztítását

A PET Kupa erőfeszítéseinek hála elkészült a Tiszta Tisza Térkép, amely a folyó és mellékfolyóinak hulladékhelyzetét mutatja be.

A PET Kupa csapatai, önkéntesei és zászlóvivői 2020-ban a forrásvidéktől egészen a torkolatig feltérképezték a folyót és egyes mellékfolyóit. A szennyezésről összegyűjtött adatokat a nemzetközileg népszerű TrashOut hulladéktérképező applikáció segítségével rögzítették, és a bárki számára ingyenesen elérhető tisztatiszaterkep.hu oldalon jelenítik meg.

Az egységes online felület célja, hogy minél jobban megismerjük a szennyezés gócpontjait, és így hatékonyabban lehessen fellépni a felszámolásuk érdekében.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

A Tiszta Tisza Térkép a Nemzetközi Beruházási Bank által támogatott Tiszta Víz, Boldog Tisza program keretében valósul meg. A program szakmai támogatója a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége, informatikai szolgáltatója és támogatója a Konasoft.

Forrás: PET Kupa/youtube.com
Neked ajánljuk
Tavaly jelentősen kevesebb szemetet exportált Németország Egy igazán káprázatos hír a csillogás szerelmeseinek Ismét autóalkatrészekből készített ruhákat a Hyundai Részletes „szemétkisokost” tett közzé az MNB A klímaváltozás súlyos károkat okoz az északi-sarkvidéki infrastruktúrában
Tovább a forrásra: agroinform.hu
Vissza
Hírfolyam