2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Látványos gesztussal sürgeti a hulladék utaztatásának beszüntetését a Greenpeace

Számos fejlett ország, így Nagy-Britannia is a hulladék exportálásával „kezeli” az egyszer használatos csomagolások miatt keletkező szeméthegyek kérdését, a műanyaggal együtt a problémákat is más, eszköztelenebb országok nyakába zúdítva.

A Greenpeace megbízásából épült fel modellezéssel és digitális trükkökkel a Downing Street mása, amely a reklám elején egy klasszikus sajtótájékoztatónak ad helyet. Csakhogy a brit kormány környezetvédelmi intézkedéseiről szónokló Boris Johnsont egy ponton szó szerint ellepi a szemét – írta meg a Kreatív.

A Greenpeace reklámjának csattanója az a beállítás, amelyben azt láthatjuk, hogy a Downing Street épületeit is ellepő hulladékmennyiség valójában egy szemléltető illusztráció: ekkora mennyiségű műanyaghulladékot exportál az Egyesült Királyság más országokba.

A Greenpeace a reklámmal és a hozzá tartozó kampánnyal arra szólítja fel Johnson kormányát, hogy tiltsa be az országban keletkező hulladék exportját, és szorítsa vissza az egyszer használatos hulladék fogyasztását. A szervezet szerint az elszállított szemét mennyiségével több ország szemétfeldolgozó rendszere sem bír, így a műanyaghulladékot sokszor elégetik vagy illegális lerakókba szállítják. 

Forrás: Greenpeace UK/youtube.com
Neked ajánljuk
Egyre szennyezőbb csomagolásokban szerezzük be az italokat Környezettudatosságra buzdít a Katona József Színház társulata A virtuális valuta rengeteg kézzelfogható hulladékot termel Kamionnyi adomány érkezett Tiszaderzsre Egyre biztosabb: megcserélődnek a Föld mágneses pólusai
Tovább a forrásra: kreativ.hu
Vissza
Hírfolyam