2021. június 22., Paulina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A brit Tesco után az ALDI is lépett a nehezen újrahasznosítható műanyagok kezelése érdekében

A boltlánc speciális gyűjtőpontokat telepít 20 nagy-britanniai üzletében, ahol a nehezen újrahasznosítható, úgynevezett puha műanyagokat adhatják le a vásárlók. A Tesco üzleteiben az újrahasznosító állomások már korábban megjelentek.

Az üzletekben kihelyezett ládákba az úgynevezett puha műanyagot adhatják le a vásárlók. Puha műanyagnak számítanak például a csipszes zacskók, a kenyerek és előre csomagolt saláták csomagolásai is – számolt be a Retail Gazette kiskereskedelmi szaklap alapján a Napi.hu.

Az ALDI a megtisztított, puha műanyagból készült csomagolásokat várja ezeken a gyűjtőpontokon, az Egyesült Királyságban ugyanis a helyi hatóságok jelentős része a szelektív szemétgyűjtés keretében nem gyűjti ezeket.

Az ALDI az újrahasznosítással foglalkozó partnerének segítségével gondoskodna arról, hogy kialakítsák a begyűjtött műanyag újrahasznosításának legjobb módját. Ha a kísérleti program sikerrel jár, akkor a boltlánc több mint 900 egyesült királyságbeli boltjában is megjelennek majd a speciális kukák.

Fotó: Jaggery/geograph.org.uk/cc by

A Tesco már áprilisban bejelentette, hogy az idén ezer tonna úgynevezett puha műanyagot száműzne. A boltlánc angliai és walesi üzleteiben közel 200 olyan pont nyílik, ahol le lehet adni ezeket a jellemzően nehezen újrahasznosítható műanyagokat. Az újrahasznosított műanyagok élelmiszerek és háztartási, szépségápolási termékek csomagolásaként kezdhetnek új életet. 

Neked ajánljuk
Mi vár a papírra az út végén? Új applikáció segíti a Tisza megtisztítását Környezetbarát fóliával spórolnak meg több tonna műanyagot A belga bíróság szerint az elégtelen klímapolitika az emberi jogok megsértését jelenti Itt a nyári menetrend: nem kell ahhoz autó, hogy eljuss a tóhoz!
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam