2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mi vár a papírra az út végén?

A papírt sem lehet végtelenszer újrahasznosítani, ez azonban nem jelenti, hogy a maradéknak a lerakóban kell kikötnie. Spanyolországban például sztráda készül belőle.

A Valencia melletti autópálya csak első ránézésre átlagos sztráda. Egy úttörő technológiának hála, építésekor az Acciona vállalat a még nagyobb tartósság érdekében papír hamujára cserélte le a cementet.

 „A papírhamu nemcsak úgy néz ki, mint a cement, hanem megfelel a cement összes műszaki követelményének, de környezetbarátabb is”

– nyilatkozta az Euronewsnak Jan Jose, az Acciona munkatársa.

Az eljárással nem csak az útépítéshez kapcsolódó szén-dioxid-kibocsátást tudják jelentősen csökkenteni. Az újrafeldolgozásra már alkalmatlan papír, a cellulóz elégetésével és annak felhasználásával a vállalat a szemetet, amely nagy valószínűséggel a hulladéklerakókba kerülne, erőforrássá változtatja.

Forrás: euronews/youtube.com
Neked ajánljuk
Környezettudatosságra buzdít a Katona József Színház társulata Fulladoznak a műanyagszeméttől a szárazföldi és édesvízi állatok Ázsiában Már lehet regisztrálni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra Kamionnyi adomány érkezett Tiszaderzsre Egyre biztosabb: megcserélődnek a Föld mágneses pólusai
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam