2021. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elstartolt a II. Tisza-tavi PET Kupa

Június 13-án, tizenegy csapat részvételével startolt el a folyótisztító és hulladékgyűjtő verseny mezőnye Tiszafüredről.

A csapatok a pillepalackokból maguk által készített pethajóikkal Kisköréig eveznek a Tiszán június 15-ig, közben gyűjtve a folyón felgyülemlett hulladékot.

A PET Kupa hagyományaihoz híven, a Tisza-tóból kigyűjtött és 14 különböző frakcióra szétválogatott hulladék nagyobb része – kb. 60%-a – újrahasznosul.

A versenyt záró eredményhirdetés és díjátadó a Kiskörei Strandon, június 15-én kedden, 15 órakor kezdődik.

Vízre szállnak a PET Kalózok Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az esemény kapcsán az Innovációs és Technológiai Minisztérium körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára pozitív fejleményként értékelte, hogy egyre több állampolgár, önkormányzat és civil szervezet is tesz a hulladékprobléma ellen, amit a PET Kupa is igazol. A cél a körforgásos gazdaságra történő átállás, amely során az értékes anyagokat vissza tudják emelni a gazdasági körforgásba – mutatott rá Steiner Attila, megjegyezve: a PET-palackokat csaknem százszázalékosan újra is lehetne hasznosítani.

A PET Kupa eddigi eredményei: 115 hulladékhajó, 165 tonna hulladék (ami 2 056 000 db PET-palack súlyának felel meg), 403 szennyezett helyszín monitorozása, 67 terület megtisztítása.

Neked ajánljuk
India is lép az egyszer használatos műanyagok ellen Fenntarthatóbbá tenné a zöldség- és gyümölcscsomagolásokat Franciaország A műanyagszemétnek emeltek múzeumot Indonéziában Használd máshogyan: három filléres csodaszer a lakásban Lejárt a mélytengerektől kapott haladék?
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam