2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fekete műanyag száműzésével fokozza az újrahasznosítást a Lidl

Az újrahasznosítást támogató színválasztás mellett a diszkontlánc célul tűzte ki, hogy 2025-ig a saját márkás termékeinek csomagolásában átlagosan legalább 20%-ban újrahasznosított anyagot használ fel.

A Lidl Magyarország 2018-ban kötelezte el magát a fenntarthatóbb műanyaghasználat mellett azáltal, hogy vállalta, 2025-ig 20%-kal csökkenti műanyag-felhasználását, saját márkás termékeinek csomagolásának 100%-át pedig maximálisan újrahasznosíthatóvá teszi – írta meg a Pénzcentrum.

Beszállítóival együttműködve a diszkontlánc folyamatosan optimalizálja többek között zöldség-gyümölcs kínálatában is a csomagolást, aminek eredményeképpen 2020-ban, éves szinten több mint 24,94 tonna műanyagot takarítottak meg. A lédig termékek környezetkímélőbb tárolására és szállítására alternatív megoldásként újrahasználható zsákot is kínál vásárlóinak a Lidl.

A műanyag elkerülése és csökkentése mellett fontos törekvésünk, hogy a fekete műanyag használatának megszüntetésével elősegítsük a csomagolások újrahasznosíthatóságát

– mondta Tőzsér Judit, a cég vállalati kommunikációs vezetője. A fekete műanyaggal kapcsolatos intézkedést az indokolja, hogy a színüket biztosító fekete szén gátolja a műanyag újrahasznosítását.

A teljes cél- és intézkedéscsomaggal a Lidl Magyarország a Schwarz-csoport átfogó REset Plastic műanyag-stratégiáját támogatja, amely a műanyag elkerülésétől kezdve a tervezésen és az újrahasznosításon át az innovációt és az oktatást is magában foglalja.

Neked ajánljuk
Kevesebb műanyaggal működik a Spar logisztikai központja Újrapoharakkal csökkenti a hulladék mennyiségét a Veszprémi Állatkert Növényi alapú bankkártyával rukkolt elő az OTP Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: penzcentrum.hu
Vissza
Hírfolyam