2021. július 27., Liliána, Olga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az olasz főváros évek óta küzd a hulladékválsággal

Róma szeméttelepei teljesen megteltek: az évi 1,7 millió tonna háztartási hulladék 60 százalékát Olaszország más térségeibe és külföldre szállítják feldolgozásra.

Az utóbbi időben a hulladékot nem gyűjtötték rendszeresen, és úgy tűnik, hogy a kérdés teljes joggal foglalkoztatja az egész várost – derül ki az Euronews riportjából.

Az ágazatot a hulladéklerakók hiányán felül a bürokrácia és a beszivárgott szervezett bűnözés is bénítja.

Sirály egy szemeteskukánál a néptelen római Navona téren 
Fotó: MTI/EPA-ANSA/Angelo Carconi

Katia Ziantoni, Róma hulladékügyi tanácsosa szerint az emberek semmit sem tudnak arról, hogy mi történik a felszín alatt, illetve hogy a felelősség megoszlik több szervezet között. A régió felelős a hulladékgazdálkodásért, a város feladata pedig a létesítmények megvalósítása a regionális terv szerint, amit Róma a tanácsos szerint el is végez.

A régió elnöke szerint ugyanakkor a városvezetés alkalmatlan a probléma megoldására. Mivel minden fél a másikat hibáztatja, már Olaszország környezetvédelmi miniszterének is közbe kellett lépnie a tárgyalások előmozdításáért, de a helyzet alakulását az Európai Unió is nyomon követi.

Forrás: euronews (magyarul)/youtube.com
Neked ajánljuk
Megújult berendezéssel folytatódhat a nagy csendes-óceáni szemétsziget eltakarítása Július elsejével életbe lépett az egyszer használatos műanyagokat megzabolázó rendelet A Palatinus-tónál lesz az esztergomi szemétszedés Súlyos esőzések után áradás Közép-Kínában – Drámai fotókon a részletek Imádják a fővárosban közlekedők az új Bubit
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam