2022. augusztus 11., Tiborc, Zsuzsanna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az európaiak hatalmas többséggel voksolnak az újrahasznosítható italcsomagolásokra

Az „Every Can Counts” (Minden Doboz Számít) szervezésében egyidejűleg 16 országban megvalósuló első „ON THE GO” újrahasznosítási kampány a környezetvédelmi világnap keretében hívta fel a figyelmet az italos dobozok újrahasznosításának fontosságára. A kezdeményezés több mint 4 millió embert ért el Európában. A lelkes résztvevők egy online kérdőívet is kitölthettek.

A rendezvény aktivistái egy időben 19 európai helyszínen, köztük Siófokon tűntek fel június első hétvégéjén. Színes táskáikkal járták a parkokat és a forgalmas városi tereket, hogy felhívják a figyelmet a hulladék helyes feldolgozásának fontosságára és a gazdaság körforgásának fenntartására.

A kampányhoz kapcsolódó felmérést Európa-szerte több mint nyolcezren töltötték ki. 

Az európaiak szerint  a fenntartható csomagolás kulcsfontosságú kritériuma, hogy 100 százalékban újrahasznosítható anyagból készül, végtelenszer felhasználható, ami  Európán belül történik meg.

Az eredmények tanúsága szerint a válaszadók 96 százaléka számára kiemelten fontos küldetés a környezet megóvása. Azonban csak a megkérdezettek 40 százaléka hasznosítja újra az italos dobozait, amikor úton van, míg 60 százalékuk úgy véli, több szelektív gyűjtőre lenne szükség kültéren is.

Az alumínium végtelenszer újrahasznosítható – egy kevésnek sem kéne kárba vesznie Fotó: pixabay.com
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: prim.hu
Vissza
Hírfolyam