2021. szeptember 25., Eufrozina, Kende
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elstartolt a IX. Felső-tiszai PET Kupa – Fotókon a megnyitó

A Természetfilm.hu egyesület szervezésében, Áder János köztársasági elnök fővédnökségével, az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával 2021. augusztus 2-án, Tiszabecsen elstartolt a kilencedik felső-tiszai hulladékgyűjtő pethajós verseny. A petkalózokhoz idén a Tisza Expedíció kalózai is csatlakoznak.

A kilencedik PET Kupa július 31-től tart augusztus 8-ig. Az első két napon a saját építésű pillepalack hajókon dolgoztak a petkalózok, amelyekkel aztán augusztus 2-án, hétfőn útra kelt a 16 részt vevő csapat, hogy Tiszabecs és Gergelyiugornya között megtisztítsák a folyót.

A versenyhez idén csatlakoznak a Tisza Expedíció petkalózai, akik júliusban indultak a Tisza forrásától, és Tiszabecsnél lépték át a határt.

A verseny alatt a résztvevők végig a szabad ég alatt táboroznak, a nomád körülmények közé idén a Pontonkonvoj fog kényelmet csempészni, toalettel, zuhanyzóval és büfével kényeztetve a Tisza tisztításában megfáradt kalózokat – írják honlapjukon a szervezők.

Minden praktikus információ megtalálható a versenyről ide kattintva.

Alább a startról és a szuper pethajókról válogattunk képeket.

Vízre bocsátják az egyik hajót a start előtt Tiszabecsen, augusztus 2-án Fotó: MTI/Balázs Attila
Útra kelt a 16 részt vevő csapat, hogy megtisztítsák a folyót Fotó: MTI/Balázs Attila
Elstartolt a IX. Felső-tiszai PET Kupa, bizonyítanak a saját építésű hajók Fotó: MTI/Balázs Attila
Petkalózok a rajt után augusztus 2-án Fotó: MTI/Balázs Attila
Résztvevők a rajt után Tiszabecs határában Fotó: MTI/Balázs Attila
Neked ajánljuk
Idén a harmadik pethajós hulladékderbit szervezi a PET Kupa Sikeresen zárult a Hulladékmentes Tisza program Négy nap alatt csaknem kilenc tonna hulladéktól tisztították meg a Bodrogot A magyar erdők az itt élő emberek egészségét szolgálják Rekordmennyiségű kibocsátással jártak az északi félteke erdőtüzei
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam