2022. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új szatyrok a Tescónál

Az egyszer használatos műanyag termékek betiltására reagálva a magyar Tesco újfajta szatyrokat vezetett be: ezek az eddiginél vastagabbak, masszívabbak, többször újrafelhasználhatók, a végén jól újrahasznosíthatók, tehát környezetbarátabbak. A cég évi 150 tonna műanyagot hasznosít újra így.

Az új zacskók eleve legalább 20 százalékban újrahasznosított hulladékból készülnek.

Egy-egy új szatyorba 15 kiló terméket lehet belepakolni, ez a duplája a korábbi zacskó „súlyhatárának” – tájékoztatott a Tesco a napi.hu beszámolója szerint. Az újításnak köszönhetően a cég becslése szerint 22 millióval kevesebb szatyrot fognak értékesíteni Közép-Európában, ami csökkenti a hulladék mennyiségét, és enyhíti a környezeti terhelést.

A tököli Tesco áruház Fotó: MTVA/Bizományosi/Faludi Imre

Az új zacskók alján a Tesco feltünteti az újrahasznosított műanyagtartalomra és a körkörösségre utaló információkat, ezzel is ösztönözve a vásárlókat arra, hogy ők is minél többször használják újra a szatyrokat.

Az életük legvégén a 100 százalékban újrahasznosítható zacskók a szelektív hulladékgyűjtőkbe helyezhetők.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam