2022. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Közérthető kisokossal támogatja a helyes hulladékkezelést a Danone

A Danone Magyarország Kft. és a KSZGYSZ (Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége) összefogásából született műanyagkisokos célja, hogy mindenki számára könnyen érthető tájékoztatást nyújtson a hazai piacon jelenlévő műanyagfajtákról.

A Danone a „One Planet. One Health” („Egy életünk van, és egy bolygónk”) programja jövőképével összhangban elkötelezett a hazai fenntartható környezet hosszú távú megőrzése iránt, melynek fontos részét képezi a hulladék kérdése is, hiszen nem mindegy, mennyi természetes erőforrást használunk fel, és mennyi – már kevésbé természetes – anyagot helyezünk el a lerakókban hulladék formájában – fogalmaz a vállalat közleménye.

A kisokosból részletesen tájékozódhatunk a különböző műanyagok újrahasznosítási lehetőségeiről, hogy könnyebben hozhassunk környezettudatos döntéseket.

Magyarországon összesen évente 16-19 millió tonna hulladék képződik, ebből mintegy 3,5-3,7 millió tonna háztartási hulladék. Ennek 12-15 százaléka műanyag, melynek nagy részét a csomagolási hulladék (italos és tisztítószeres flakonok, zacskók, élelmiszer-csomagoló tálcák és fóliák) teszi ki.

A most megjelent útmutató többek között abban segít, hogy mindenki számára felismerhetők legyenek az újrahasznosíthatósági követelményeknek megfelelő műanyagfajták.

Neked ajánljuk
Tavaly jelentősen kevesebb szemetet exportált Németország Egy igazán káprázatos hír a csillogás szerelmeseinek Új utak nyílhatnak a szén-dioxid gazdasági hasznosítására A Stellantis mostantól csak elektromos hajtással kínálja a kisbuszait és nagy autóit Óriási jéghalkolóniára bukkantak a Weddell-tengerben (videóval)
Tovább a forrásra: in.hu
Vissza
Hírfolyam