2021. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A veszélyes hulladékok kezelését segíti egy új beruházás Győrben

A fejlesztés átadása kapcsán Szijjártó Péter kiemelte: nem engedhető meg, hogy a koronavírus-járvány miatt hosszú távon zárójelbe kerüljenek a világ előtt álló nagy kihívások, márpedig a környezetvédelem, a klímaváltozás ügye ilyen.  

A Győri Hulladékégető Kft. beruházása a veszélyes hulladékok kezelésének korszerűsítésére, valamint a hulladékégető kapacitásbővítésére vonatkozott – írta meg az Origo.

Magyarországon az elmúlt években folyamatosan beruházási rekordok születtek, lendületes nőtt a gazdaság és a termelés, ennek következtében pedig a keletkező hulladékok mennyisége is – húzta alá a külügyminiszter.

„Ezért is fontosak a környezet védelmét segítő beruházások, mint a Győri Hulladékégető Kft. ezen projektje, amelynek eredményeként hatékonyabbá válik a hulladék kezelése”

– közölte Szíjjártó Péter. A külügyminiszter hangsúlyozta: politikai hitvallásunk, hogy felelősek vagyunk a bolygóért, és ugyanakkor azért is, hogy legyen mindenkinek munkája. „Ez a kettős felelősség kiegyensúlyozottságot követel a gazdaság fejlesztése és a környezet védelme között.”

A Győri Hulladékégető Kft. telepe a társaság beruházási zárórendezvényének napján
Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Neked ajánljuk
Idén is sikeres volt a takarítási világnap Környezettudatosságra buzdít a Katona József Színház társulata Fulladoznak a műanyagszeméttől a szárazföldi és édesvízi állatok Ázsiában Nádirigókat tanulmányozhatunk Tiszakécskén Saját napot kapott az évben az ökológiai gazdálkodás
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam