2021. október 17., Hedvig
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rakjunk rendet közös házunk táján!

Szeptember harmadik szombatján, azaz a takarítási világnapon a Föld 180 országának számtalan polgára ragadja meg a lehetőséget és a szemétszedéshez szükséges eszközöket, hogy  a természetes élőhelyeket megtisztítsa az emberi szennyezéstől.

A nemzetközi mozgalom keretében 2018 óta 50 millió önkéntes vette fel a harcot a tengerpartokat, erdőket és városokat elborító hulladékkal. De a cél még messze van: a World Cleanup Day megálmodóinak célja, hogy a bolygó népességének 5 százaléka vegyen részt önkéntesként közös otthonunk megtisztításában.

A kezdeményezés hivatalos oldalán közölt térképen már most is impozáns számú rózsaszín pötty jelöli a felhíváshoz kapcsolódóan szerte a világon megrendezésre kerülő szemétgyűjtő és szemléletformáló eseményt.

A jeles napok fontos emlékeztetőként plusz motivációt adnak a cselekvésre: ragadjunk zsákot és kesztyűt, és tisztítsunk meg egy számunkra kedves területet – de az eszközöket akár az év fennmaradó részében is a túrafelszerelésünk állandó darabjaivá tehetjük

– buzdítanak oldalukon a szervezők. Minél többen lépünk, annál látványosabb lesz az eredmény: a 2019-es takarítási világnap önkéntesei 100 ezer tonna szeméttől tisztították meg a környezetet.

Forrás: World Cleanup Day/youtube.com
Neked ajánljuk
India is lép az egyszer használatos műanyagok ellen Idén is sikeres volt a takarítási világnap Már lehet regisztrálni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra A klímabarát innovációban látja a gazdaság jövőjét a francia elnök Mossunk okosan! Így növelhetjük ruháink élettartamát
Tovább a forrásra: worldcleanupday.org
Vissza
Hírfolyam