2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A műanyag játékoknak is búcsút mond a McDonald's

A Happy Meal menük figuráit 3D-s papíralapú játékok váltják fel, amelyeket a gyerekek maguk rakhatnak össze.

A Happy Meal menü – amelyet a cég 1979-ben vezetett be – sok támadást kapott az elmúlt években. Ezért kellett többek között egészségesebbé változtatniuk a kínálatot, ugyanakkor az  ételek mellett a játékokat is gyakran érte támadás – írta meg a CNN alapján a Napi.hu.

2019-ben két brit lány egy petíciót is indított a McDonald's és a Burger King ellen azt követelve, hogy hagyjanak fel a műanyag játékok forgalmazásával. A kezdeményezést 500 ezren támogatták. 

A McDonald's pár éve már könyveket kínál a menük mellé, és a játékok is újrahasznosított műanyagból készülnek.

A cég 2018 óta 30 százalékkal csökkentette azon műanyag-felhasználását, amelynek előállításához fosszilis tüzelőanyagot használtak, 2025-re pedig 90 százalékos csökkentést szeretnének elérni.

Jenny McColloch, a McDonald's fenntarthatósági vezetője szerint nem a közösségi nyomásra változtatnak, hiszen vannak olyan innovációk, amelyeket már 2019 előtt bevezettek.

Neked ajánljuk
Magyar cég fejlesztése hozhat áttörést a bioműanyagok világában A technológiát hívják segítségül az óceánokba szivárgó szemét megállításához A magyarok többsége támogatná a műanyag palackok visszaválthatóságát A növények napján különleges programokkal várja a látogatókat a szegedi egyetemi füvészkert Izgalmas programokkal készül a Zöld hétre az egri egyetem
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam