2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szigorítana a műanyaghulladék exportján az EU

Az Európai Bizottság környezetvédelmi biztosa szerint a jövőben csak akkor szállíthatnák Európán kívülre a szemetet, ha a célországban van kapacitás a feldolgozására.

„Nagyon nagy probléma az, hogy Európa szemetét máshová exportáltjuk, és nem tudjuk, hogy ott újrahasznosítják-e ezt, vagy egyszerűen lerakják valahová. Vagyis egyszerűen más országokat használunk szeméttelepként. Ez nincs rendben. Ezért be kell tiltani a műanyagok exportját, hiszen nem tudjuk biztosítani azt, hogy megfelelően kezelik a hulladékot” – mondta el az Euronewsnak Sara Matthieu EP-képviselő.

A belga EP-képviselő egy hatméteres szemétszoborral tiltakozott az Európai Bizottság épülete előtt a jelenség ellen.

Az unió környezetvédelmi biztosa meghallotta a tiltakozók követeléseit: azt ígéri, hamarosan tovább szigorítják a műanyaghulladékokra vonatkozó exporttilalmat. Idén januártól már nem szállíthatják Európán kívülre a válogatás nélküli műanyaghulladékokat.

Forrás: Euronews/youtube.com
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Szemétbe öltöztek a kongói művészek, hogy megtörjék a túlfogyasztás átkát Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam