2021. október 26., Dömötör
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újrahasznosítanák a papírtörlőket

A hulladéktelep helyett az újrahasznosító üzembe szállítaná a papír kéztörlőket az Essity.

A higiéniai termékek gyártására szakosodott Essity számára a fenntarthatóság és a körforgásos gazdaság nem pusztán egy szlogen, hanem a működési, gyártási folyamataik alapja is.

Ennek szellemében indította el a vállalat Professzionális higiéniai üzletága a jelenleg egyedülálló „Tork PaperCircle” kezdeményezését is.

Ez a hamarosan Magyarországon is elérhető kezdeményezés például a közösségi mosdókban, irodaházakban használt papír kéztörlőknek ad új életet, amelyek a használat után így nem hulladékként végzik, hanem nyersanyagként kerülnek vissza a gazdasági körforgásba.

„Az új szolgáltatás lényege, hogy használat után a papírtörlő egy általunk biztosított külön szemetesbe kerül, melyet visszagyűjtünk és az újrafelhasználásra szakosodott üzemünkbe szállítunk, ahol különféle papírtermékek alapanyagaiként születik újjá. Számításaink szerint mindez legalább 20%-kal csökkenti a kidobásra ítélt hulladék arányát, és például egy ötvenfős iroda a szolgáltatás használatával csaknem 12 kg-mal csökkentheti havi szén-dioxid-kibocsátását – mondta el Nagy Géza, az Essity Hungary Professional Hygiene divíziójának kereskedelmi igazgatója.

A vállalat célja, hogy a lehető legrövidebb időn belül Magyarországon is elindítsák új szolgáltatásukat. A Tork egy kalkulátort is létrehozott, melyen bárki kiszámolhatja, hogy a vállalat, iroda vagy intézmény, ahol dolgozik, mennyivel járulhatna hozzá éves szinten a szén-dioxid-kibocsátás csökkenéséhez akkor, ha csatlakoznának a vállalat Tork PaperCircle programjához.

Neked ajánljuk
India is lép az egyszer használatos műanyagok ellen Fenntarthatóbbá tenné a zöldség- és gyümölcscsomagolásokat Franciaország A műanyagszemétnek emeltek múzeumot Indonéziában Kék Bolygó Podcast: 9 G-vel repülünk Tarjánban is ültettek fákat a településfásítási programon belül
Tovább a forrásra: mmonline.hu
Vissza
Hírfolyam