2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fenntarthatóbbá tenné a zöldség- és gyümölcscsomagolásokat Franciaország

Egy jövő évben hatályba lépő, a hulladékok kezelését célzó törvény részeként harminc gyümölcs- és zöldségfélénél tiltja be a műanyag csomagolás használatát a francia kormány.

A francia környezetvédelmi minisztérium szerint jövőre többek között a burgonyát, a sárgarépát, az almát és számos citrusfélét már műanyag nélkül kell forgalmazni, a rendeletet pedig legkésőbb 2026-ig minden zöldségre és gyümölcsre kiterjesztik – ismertette a Napi.

Jelenleg a gyümölcsök és a zöldségek több mint 37 százalékát műanyag csomagolásban értékesítik.

Kihívást jelenthetnek ugyanakkor az érett és a bogyós gyümölcsök alternatív csomagolásai, ezek ugyanis nagyon könnyen megromolhatnak, ha ömlesztve értékesítik őket.

Az élelmiszeripar több szereplője bírálta a kormány döntését, mondván, hogy a gyümölcsöket és a zöldségek 65 százalékát már így is ömlesztve forgalmazzák, így a szektorban használt műanyag csomagolás aránya épphogy eléri a 1,5 százalékot.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Szemétbe öltöztek a kongói művészek, hogy megtörjék a túlfogyasztás átkát Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam