2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb felmérést készít az élelmiszer-hulladékról a Nébih

Spórolási tanácsokat és ajándékokat is kaphatnak azok, akik részt vesznek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felmérésében. Két évvel ezelőtt arra jutottak, hogy egy átlagos magyar állampolgár évente több mint 32 000 forintot pazarol így el.

A Nébih korábbi kutatásai rávilágítottak arra, hogy az élelmiszer-hulladékok visszaszorítása azon múlik, hogy objektíven mérlegre tegyük a hétköznapi bevásárlási, ételkészítési, tálalási és ételtárolási szokásainkat. A környezetünk mellett ezzel a pénztárcánkat is védhetjük.

A Nébih szerint egy átlagos magyar állampolgár évente több mint 32 000 forintot pazarol el élelmiszer-hulladék formájában, ami nemzeti szinten 310 milliárd forint veszteséget jelent.

Legtöbbször már apró módosításokkal is évi több kilogramm élelmiszer-hulladék megtakarítása érhető el – a programra jelentkezők ebben is segítséget kapnak a Nébih munkatársaitól.

Az élelmiszer.hulladék nem csak a természet erőforrásainak felelőtlen használata miatt problémás: a lerakókon bomlásnak induló szerves szemétből az üvegházhatást fokozó metán kerül a légkörbe.

A háztartási élelmiszer-hulladékokat felmérő programban való részvételre a Maradék nélkül program honlapján elérhető regisztrációs felületen keresztül lehet jelentkezni.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Szemétbe öltöztek a kongói művészek, hogy megtörjék a túlfogyasztás átkát Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: azenpenzem.hu
Vissza
Hírfolyam