2021. november 27., Virgil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hol a helyük a kiürült patronoknak?

A kiürült patronok veszélyes hulladéknak számítanak, a festékmaradványok lebomlási ideje több száz év is lehet – figyelmeztet a TonerPartners.hu csapata.

Néhány környezetvédelmi szervezet kalkulációja szerint még mindig több mint 500 ezer patron végzi a háztartási hulladékok között. 

Tehát a kiürült patront semmiképp ne dobd ki!

Vannak cégek, amelyek felvásárolják az üres tonereket.

Általában súlyra adják meg az átvételi összeget, ami általában 250-400 Ft/kg körül alakul. Van, ahol ezt nem pénzben fizetik ki, hanem levásárolható pontok formájában írják jóvá. Egyes cégek költségeket is vonnak le, ezért érdemes több vállalkozás ajánlatát megismerni.

A cégek vagy viszonteladók általában feltüntetik az oldalukon azt is, hogy a szennyeződés, sérülés elkerülése érdekében milyen módon várják el a patronok csomagolását. 

Az eredeti tonereket akár fel is újíttathatjuk

A felújítás a festékkazetta kopott alkatrészeinek a cseréjét jelenti, amit utána festékporral feltöltenek, hogy újra használható legyen.

Ha egyik megoldás sem jöhet számításba, az egyéb veszélyes hulladékokhoz hasonlóan a lakóhelyünkhöz legközelebb eső hulladékudvaron adhatjuk le a patronokat.

Neked ajánljuk
Még várja a csatlakozókat az Európai Hulladékcsökkentési Hét 2020-ban 29,3 százalékkal nőtt a hasznosításra átadott hulladék mennyisége A légkör is tele van mikroműanyaggal, ez pedig a klímaváltozást is befolyásolhatja Elválnak a felmelegedés miatt a hűségükről ismert albatroszpárok? (videóval) Új eszköz segíti a természet helyreállításán fáradozókat
Tovább a forrásra: budapestkornyeke.hu
Vissza
Hírfolyam