2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Magyar Közút idén is csatlakozott a TeSzedd! akcióhoz

A közútkezelő országszerte több ezer munkavállalójával dolgozott az utak menti területek hulladékmentesítésén október 18-án, hétfőn.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. idén is csatlakozott az elmúlt évek legsikeresebb országos környezetvédelmi akciójához, a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! felhíváshoz. 

A vállalat a 32 ezer kilométeres közúthálózathoz tartozó területeken egész évben folyamatosan, ütemezetten végzi a szemétgyűjtési munkákat. Ezen tevékenység ugyanakkor folyamatos szélmalomharcot jelent a szemetelőkkel szemben.

Általános tapasztalat, hogy az országos közutak menti pihenőhelyekben kihelyezett, az utazás során képződő hulladék gyűjtésére szolgáló konténerek mellé gyakran helyeznek ki bútort, hűtőt, háztartási hulladékot.

Évente egy kisebb megyeszékhely éves kommunális hulladékának megfelelő mennyiségű szemetet gyűjtenek össze az országos közutak mellől, ami 1-1,5 milliárd forintos terhet jelent a cég számára. Ráadásul a szemétgyűjtési munka rendkívül nagy humán erőforrást is igényel, vagyis a hulladékok összegyűjtése és elszállítása nemcsak jelentős anyagi kiadást jelent a társaság számára, hanem más tevékenységi területekről is hasznos forrásokat von el, amit az utak minőségének és biztonságának fokozására is használhatnának. 

Ezért csatlakozott idén is a TeSzedd! akcióhoz a Magyar Közút Nonprofit Zrt., hogy több százezer önkéntessel együtt felhívja a figyelmet erre a helyzetre, a közlekedőket szemléletformálásra ösztönözze, illetve országosan egy időben koncentráljon erre a feladatára, hogy megmutathassa, milyenek lehetnének az út menti területek, ha azokat nem szemetelnék össze illegálisan – írja a társaság a közleményükben.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Szemétbe öltöztek a kongói művészek, hogy megtörjék a túlfogyasztás átkát Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: duol.hu
Vissza
Hírfolyam